Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Radiokotiryhmät ovat Intiassa hyvä ja edullinen tapa opiskella Raamattua

 
Intialainen mies puhuu mikrofoniin.

Intiassa ei voi tällä hetkellä julistaa evankeliumia kadulla, mutta kotiin voi kutsua esimerkiksi naapureita, sanoi TWR-Intian johtaja Dipendra Halder Medialähetyspäivillä Hyvinkäällä viime viikonloppuna. Kuva: Ari Suomi.

Raamatun tuntemus ei kasva Intiassa samaa tahtia kuin seurakunnat. Tähän on kehitetty avuksi radiokotiryhmätoiminta. Raamatun opiskeluun keskittyviä ryhmiä toimii seurakuntien yhteydessä jo yli 14 000.

Intialaisia on 1,4 miljardia, ja luvun arvioidaan hiljattain ylittäneen jo kiinalaisten määrän. Kristittyjä on virallisten tilastojen mukaan 2,3 prosenttia. Todellinen määrä voi kuitenkin olla kaksinkertainen.

Myös seurakunnat kasvavat, mutta samaan aikaan Raamatun tuntemus on puutteellista. Radiokotiryhmätoiminnan ajatuksena on, että jokainen seurakunnan jäsen voisi kuulua pienryhmään ja kasvaa hengellisesti.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

− TWR-Intian näkylause on, että olemme olemassa paikallisen seurakunnan apuna. Emme perusta seurakuntia vaan toimimme niin, että olemassa olevat seurakunnat voivat laajentua. Tähän tarpeeseen olemme luoneet radiokotiryhmät (radio home groups), sanoo medialähetysjärjestö TWR-Intian johtaja Dipendra Halder.

Hän korostaa, että ryhmät ovat osa paikallisseurakuntaa ja paikallista yhteisöä. Tämänhetkisessä Intiassa ei voi julistaa evankeliumia kadulla, mutta kotiin voi kutsua esimerkiksi naapureita.

Unelmana 25 000 radiokotiryhmää

Radiokotiryhmä on vähintään kerran viikossa kodissa kokoontuva 7–10 hengen ryhmä. Apuna ryhmällä on TWR-Intian lahjoittama mediasoitin, jolla kuunnellaan muistikortille tallennettua omankielistä Raamatun opiskelumateriaalia.

− Ryhmään tuleva sitoutuu opiskelemaan Raamattua. Yhteys ja toisista huolta pitäminen on tärkeää. Haluamme varmistaa, että jokaisella ryhmäläisellä on henkilökohtainen suhde Jeesukseen. Kun nämä asiat toteutuvat, ihmiset alkavat kertoa myös muille, kuinka hengelliset asiat ovat totta omassa elämässä ja mitä hyvää he ovat saaneet, Dipendra Halder kuvailee.

Tällä hetkellä radiokotiryhmiä toimii Intiassa jo yli 14 000, yli 130 kielellä. TWR-Intia tekee mediatyötä 150 kielellä.

− Unelmamme on, että vuoteen 2026 mennessä meillä olisi 25 000 ryhmää.

Turvallinen tapa kokoontua

Kodeissa kokoontuvat ryhmät eivät herätä ulospäin suurta huomiota, joten ne ovat melko turvallinen tapa kokoontua. Radiokotiryhmä on myös kustannustehokas, sillä mediasoittimen lisäksi muita kustannuksia ei juuri ole.

− Pienryhmä on paikallisseurakunnalle tehokas tapa evankelioida sillä tavoin kuin se juuri nyt on Intiassa mahdollista, Dipendra Halder toteaa.

Medialähetys Sanansaattajat eli Sansa on tehnyt yhteistyötä TWR-Intian kanssa vuodesta 1984. Tällä hetkellä Sansa tukee 15:llä Intian kielellä tehtäviä radio- ja televisio-ohjelmia sekä muita mediasisältöjä. Dipendra Halder puhui viime viikonloppuna Hyvinkäällä vietetyillä Medialähetyspäivillä ja Sansan 50-vuotisjuhlilla.

Katso Medialähetyspäivien tallenteita

 
Sansa artikkeliban.1.5.- MJa