Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Radio Dei soi sunnuntaisin Espanjassa Radio Finlandiassa

 
Raija Kurkola

Radio Finlandian kanavajohtaja Raija Kurkola.

Radio Finlandia on Espanjan Aurinkorannikon noin 30 000 suomalaiselle tärkeä tiedon lähde, josta kuullaan myös Radio Dein hengellistä ohjelmaa. Lisäksi Aurinkorannikon papin Jarmo Karjalaisen hartauksia lähetetään Radio Deissä 4.4. alkaen.

Radio Finlandian vetovastuu siirtyi viime kesänä pitkän linjan mediatyöläiselle Raija Kurkolalle. Hän on myös Radio Dein perustajan Kirsi Rostamon ystävänä ja ammattilaisena auttanut Radio Dein perustamisessa. Raija opiskeli silloin Helsingin Yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa viestintää. Intressit kohtasivat, kun hän pohti pro gradu –tutkielmansa aihetta. Raija halusi sen liittyvän Kirsin hankkeeseen, ja aiheeksi tuli Millaisia voisivat olla kristillisen radioaseman potentiaaliset kuuntelijat? Kirsi ja Raija kävivät 90-luvun puolivälissä yhdessä myös tutustumassa kristillisiin radioihin Englannissa, Norjassa ja Virossa.

 

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

”On ollut myös ilo seurata miten toiminta on Deissä kehittynyt ja miten se on vakiinnuttanut asemansa suomalaisessa mediakentässä.”

Raija otti vakityöstään Yleisradiosta vapaata vuodeksi ja toteutti gradun mukaisesti sisältöpolitiikkaa Radio Dein ensimmäisenä ohjelmajohtajana.

– Se oli hyvin opettavainen jakso. Ilman sitä en varmasti nyt olisi Fuengirolassa pyörittämässä Radio Finlandiaa. Toisaalta olen nyt samankaltaisessa vaiheessa ja toiminnassa, mutta kuitenkin vähän erilaisessa. Radio Dei on ollut elämässäni sellainen iso askel, koska siitä on poikinut monta juttua. On ollut myös ilo seurata miten toiminta on Deissä kehittynyt ja miten se on vakiinnuttanut asemansa suomalaisessa mediakentässä.

Radio Deitä ja Radio Finlandiaa yhdistää myös halu tehdä yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa. Vuonna 2018 tehtiin kesäiltaisin yhteisiä suoria lähetyksiä. Raija ja Kirsi vierailivat esimerkiksi Paraisilla Petri Laaksosen kesämökillä, jonka terassilta kuultiin liveohjelmaa molemmilla kanavilla.

– Tätä lähetystä me molemmat muistellaan aina lämmöllä. Raija on tulossa ensi kesäksi Suomeen ja jotain yhteislähetystä olisi hienoa taas virittää, Kirsi toteaa.

 

Ohjelmavaihtoa puolin ja toisin

Yhteislähetystä odotellessa Kirsi ja Raija ovat sopineet ohjelmien vaihdosta. Raija nimittäin haluaa lähettää Radio Finlandiassa sunnuntaisin kristillistä ohjelmaa. Paikallisten seurakuntien tuotannon lisäksi kanavalla kuullaan Radio Dein valikoituja sarjoja Costa del Solin taajuudella 102,6 MHz. Radio Deissä taas aloitetaan Espanjassa nauhoitetut, Aurinkorannikon seurakunnan johtavan papin Jarmo Karjalaisen hartaudet. Näitä voi kuunnella tiistaisin 4.4. alkaen klo 07.50 ja 16.50 tai Dei Plussasta, silloin kuin itselle parhaiten sopii.

Costa de Sol taajuus ja Radio Dein ohjelmien lähetysajat

Raija Kurkolan haastattelu on julkaistu alun perin radiotyön ystävien Aalloilla-lehdessä 1/2023. Tilaa itsellesi näytenumero lehdestä.

Kuvat: Raija Kurkolan albumi ja Radio Dein toimitus

 

 
Dei, retroäijät, artikkeliban 31.5.- (1/2)