Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Pyyntö Malawin luonnonkatastrofin keskeltä: Kulkekaa vierellämme!

 
tulva kaupungissa

Trooppinen sykloni Freddy iski Malawiin maaliskuun 12. päivänä. Kokonaisia alueita on veden peitossa, tiet ovat vaurioituneet ja mutavyöryt ovat vaarallisia.

Trooppinen sykloni Freddy iski Mosambikiin ja Malawiin maaliskuun 12. päivänä. Pipliaseura järjestää Etelä-Malawin jao- ja lomweväestön kylissä naisten lukutaitoluokkia. Vaikea tilanne koskettaa nyt myös lukutaitoluokkien toimintaa.

Myrsky ja sateet aiheuttivat valtavia tulvia sekä vuoristoisella Etelä-Malawin alueella mutavyöryjä. Kokonaisia alueita on veden peitossa, tiet ovat vaurioituneet ja jatkuvat mutavyöryt ovat vaarallisia. Voimakkaiden tulvien vuoksi avun perille saanti on vaikeaa. Noin 200 ihmisen on raportoitu kuolleen ja satoja on loukkaantunut tai edelleen kateissa. Luonnonmullistus on tuhonnut Mangochin ja Blantyren alueella ihmisten koteja, peltoja ja kotieläimiä. Sähköt ovat poikki, aurinkogeneraattorit eivät toimi sateiden ja pilvisyyden vuoksi.

SRO neliöb. 10-16.6.

Malawin Pipliaseura auttaa katastrofin keskellä muun muassa jakaen ruokaa ja vaatteita. Malawin Pipliaseuran toimisto Blantyressa ei kärsinyt vaurioita, mutta työntekijöiden läheisiä on yhä kateissa. Osa opettajista on menettänyt kotinsa ja kaiken omaisuutensa. Grace Banett, yksi lukutaitoluokan opettajista, oli viikonlopun kateissa, kun koko asuinalue jäi veden alle. Sunnuntaina selvisi, että Grace on turvassa leirissä muiden opettajien kanssa. Hänen perheensä on myös turvassa, mutta osa sukulaisista on edelleen kateissa.

Lomwenkielisen Raamatun kääntäjä Hayes Metani lähetti rohkaisuksi kaikille yhteisönsä jäsenille whatsupilla ääniviestin, jossa luki psalmia 23 chichewan, lomwen ja englannin kielellä.

– Kulkekaa vierellämme, muistakaa meitä rukouksin, Hayes Metani viestittää myös suomalaisille kristityille.
– Rukoilemme, että kaikki, joita syklonin, sateiden ja tulvien tuhot ovat koskettaneet pääsisivät turvaan. Rukoilemme, että apu tavoittaisi ihmiset ajoissa ja tilanne normalisoituisi, Patrick Gondwe kirjoittaa. Hän toimii lukutaitotyön koordinaattorina Malawin Pipliaseurassa.

nainen lapsi ja kirja sylissä.
Piplian lukutaito-opettaja Grace Banett.

 
Pipliaseura artikkeliban. 21.3.-

Aiheet

,