Professori Heikki Koskenniemi kuollut

 

Merkittävä suomalainen teologi ja evankelisen liikkeen oppinut, professori Heikki Koskenniemi on kuollut.

Koskenniemi syntyi Helsingissä 27.9.1919. Pastoriksi hänet vihittiin 1947. Koskenniemi toimi Turun yliopiston klassillisen filologian professorina vuosina 1964-1986, ja hän oli kansainvälisesti tunnettu papyrusten tutkija sekä kristillisen kirjallisuuden suomentajana. Koskenniemi osallistui muun muassa Raamatun ja luterilaisten Tunnustuskirjojen kääntämiseen.

Lisäksi Koskenniemi on suomentanut muun muassa kaikkein varhaisimpien kristillisten tekstien eli Apostolien isien kokoelman (1975, 1989), Johann Gerhardtin teokset Uskon pyhä salaisuus ja Oppi Jumalan sanasta (2000) sekä C.F.W. Waltherin teoksen Laki ja evankeliumi (1952) ja Franz Pieperin teoksen Kristillinen dogmatiikka (1961).

Suomennosten joukosta esiin nousee kaksi jättiteosta: Martti Lutherin Ensimmäisen Mooseksen kirjan selitys (2004-2007) sekä Augustinuksen Jumalan valtio (2003). Jälkimmäisen toinen osa (kirjat 11-20) on viimeisteltävänä ja ilmestyy pikapuolin.

Oikeus Sanaan_SEKLkesäkeräys1kk_vuosisop

”Heikki Koskenniemi koki vanhan kirkon uskon jatkuneen uskonpuhdistuksen perinnössä ja teroitti väsymättä kirkon apostolisuuden merkitystä: Kirkko elää juuristaan ja kuihtuu hylätessään perintönsä. Siksi hän edusti koko elämänsä ajan tinkimätöntä luterilaista uskoa ja jätti jälkeensä suuremman perinnön kuin tällä hetkellä ymmärrämme”, Suomen luterilainen evankeliumiyhdistys tiedottaa.