Poikkeustila haastoi Parempi avioliitto ry:n luoviin ratkaisuihin: Kaksi verkkokurssia kesällä

 

Avioliittotyön tarve ja merkitys on poikkeusoloissa lisääntynyt entisestään, vaikka tapahtumiin kokoontuminen on kielletty. Ratkaisuksi parisuhdetyötä tekevä Parempi avioliitto ry kehitti kaksi verkkokurssia.

Lähemmäs-parisuhdekurssille 13.-14.6. ja Syvemmälle-parisuhdetapahtumaan 11.-17.7.2020 osallistutaan turvallisesti verkossa.

Viikonlopun mittainen Lähemmäs-parisuhdekurssi sisältää neljä luentoa, parisuhteen hyvinvointia tukevia keskustelutehtäviä sekä mahdollisuuden saada tukea ja keskusteluapua omaan tilanteeseen.
–  Tarjoamme myös toiminnallisia tehtäviä, jotta liikaa aikaa ei kulu ruudun ääressä. Tapahtumistamme tuttua yhteisöllisyyttä ja huumoria haluamme vaalia myös digitaalisessa ympäristössä, toiminnanjohtaja Hanna Ranssi-Matikainen kertoo.

Sansa neliöb. 15.9.-15.10.MJa

Suurimman osan luennoista pitävät koulutetut vertaisluennoitsijaparit. Lähemmäs-kurssin asiantuntijaluennon ajankohtaisista mielen hyvinvoinnin teemoista perheessä pitää perheterapeutti Elli Meklin.

Digihanke kehittää sähköisiä palveluita

Verkkokurssit eivät jää yhdistyksen ainoaksi avaukseksi digikentällä.  Parempi avioliitto ry on saanut STEA:lta avustuksen kolmivuotiselle digihankkeelle 2020-2022. Hankkeen tarkoitus on valjastaa sähköiset kanavat vastaamaan tätä päivää sekä palvelemaan parisuhteen hyvinvointia. Tuloksena on palvelu, joka mahdollistaa itseopiskelun sekä toimii henkilökohtaisena sparraajana tapahtumien jälkeen. Hankkeessa koostetaan myös digitaalinen aineistopankki.

Loppukesän tapahtumien tilanne avoin

Parempi avioliitto ry:n toiminnassa kesä on paras sesonki. Pelkästään Pieksämäen Paremman avioliiton perheleiri kokoaa tavallisena kesänä yli 200 perhettä viikoksi parisuhdeasioiden ääreen. Tällä hetkellä loppukesän tapahtumien Levi Cross -perheleirin ja Lempeä lakeudella -avioparikurssin tilanne on vielä avoin.  Levi Cross -perheleirin pitämisestä, tapahtumaan liittyvistä muutoksista tai mahdollisesta peruuntumisesta tiedotetaan viimeistään toukokuun alussa.  Yhdistys noudattaa toiminnassaan hallituksen ja viranomaisten linjauksia

 

 

kuva: Bruce Mars/Unsplash