Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

”Pohjois-Korean vainot kuin Neron Roomassa”

 

Kristittyjen tilanne Pohjois-Koreassa on heikentynyt. Kuvituskuva sotamuseosta Pjongyangissa. (Wikipedia)

Asiantuntijat puhuvat jo kansanmurhasta. Kristityt ovat joutuneet Pohjois-Koreassa tulilinjalle pahemmin kuin aiemmin.

Ihmisoikeusaktivistit kuvailivat äsken Yhdysvaltain kongressin lainsäätäjille Pohjois-Korean kristittyjen kärsivän samankaltaista vainoa kuin alkukristityt kärsivät keisari Neron ajan Roomassa.

Aktivistit ja lainsäätäjät toi yhteen vainoihin erikoistunut amerikkalainen ihmisoikeusjärjestö International Christian Concern. Tapaamisessa aktivistit kertoivat, että Etelä-Koreassa järjestöt ovat koonneet tietoa tuhansilta rajan yli loikanneilta, ja kristittyjen vaino Pohjois-Koreassa on laajamittaista, säännönmukaista ja ankaraa.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

– Kuten muutkin kommunistijohtajat –– Kim Il-Sung ja Kimin hallintojärjestelmä on hylännyt uskonnon pitäen sitä ”oopiumina kansoille”, sanoo Pohjois-Korean ihmisoikeuksia ajavan komitean johtaja Greg Scarlatoui.

– Voidaan varmasti sanoa, että Kimin perheen hallintokausi on vienyt uskonnollisen vainon, erityisesti kristittyjen vainon, ehkä vastaavalle tasolle kuin se oli Neron Roomassa, samoin kuin Assyrian, Kreikan ja Armenian kansanmurhissa ensimmäisen maailmansodan aikana ––.

Pohjois-Korea on pitkään ollut eniten kristittyjä vainoava maa maailmassa.

 

Aiheet