Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

HyväTeko-kampanja kannustaa hyväntekeväisyyteen

 

Kuva: Jouni Valkeeniemi. Herttualan ratsastuskoulussa Kangasalla järjestetyssä HyväTeko-tempauksessa lapset pääsivät muun muassa tarjoamaan hevosille heinää.

Kangasalan seurakuntalla on menossa HyväTeko-kampanja, jonka aikana seurakunta lahjoittaa yhteensä 640 työtuntia hyväntekeväisyyteen.

Kampanjan aikana on viikotain erilaisia hyväntekeväisyystempauksia, joita järjestetään yhteistyössä Kangasalan kunnan sekä paikallisten yritysten, yhdistysten ja kuntalaisten kanssa. Kampanjassa on mukana 21 toimijaa.

Kangasalan seurakunta haastaa jokaisen kuntalaisen, paikallisen yrityksen, yhdistyksen ja yhteisön tekemään yhden hyvän teon vuoden aikana. Teko voi olla pieni avunanto lähimmäiselle tai esimerkiksi esirukous.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

”Jos jokainen kangasalalainen tekee yhden hyvän teon vuodessa, teemme paljon hyvää. Monilla yhdistyksillä on samanlaisia arvoja ja tavoitteita kuin seurakunnalla, joten on hienoa yhdistää voimavarat. Toivomme, että toimijat lähtisivät myös itsenäisesti vastaamaan haasteeseen”, vapaaehtoiskoordinaattori Eveliina Sydänlähde sanoo.

Jokainen seurakunnan työntekijä osallistuu kampanjaan kahdeksan tunnin ajan. Työntekijöitä on 80, joten kyseessä on yhteensä neljän kuukauden kokoaikainen työ. Työntekijät suunnittelivat ryhmissä hyviä tekoja ja haastoivat yhdistyksiä ja yrityksiä niihin mukaan.

”Haluamme olla mukana kantamassa yhteiskuntavastuuta esimerkiksi ympäristöön liittyvissä asioissa ja olla vielä laajemmin mukana tukemassa lähimmäistemme arkea. Haluamme tulla kansan keskelle kertomaan, millaista työtä teemme ja miten kuntalaiset voisivat löytää paremmin seurakunnan tapahtumat ja toiminnot”, kirkkoherra Seppo Jarva sanoo.

Kampanja käynnistyi keväällä pop up -kahviloilla, joissa paikalliset yhdistykset esittelivät omaa hyvää toimintaansa. Kesän ja syksyn aikana muun muassa pestään ikäihmisten mattoja, siivotaan sotaveteraanien pihoja ja saattamalla ekaluokkalaisia kouluun. Tempauksiin on mahdollista ilmottautua mukaan auttajaksi.