Piparin voimalla päivä käyntiin – seurakunnat jakavat 134 000 piparia

 

Kuva: Sari Savela

Työpaikoilleen aamuvarhaisella kiirehtivät ihmiset saavat torstaina 1.12. mukaansa piparkakkupussin, jossa on kaksi piparia ja joulurauhan toivotus.

Vantaalta kuusi vuotta sitten alkunsa saanut tapahtuma on laajentunut pääkaupunkiseudun lisäksi myös monille muille paikkakunnille. Niinpä jaossa on ennätysmäärä eli 67000 pussia, joissa on 134000 piparkakkua.

Mukana ovat Espoon, Helsingin, Hämeenlinnan, Jyväskylän, Kuopion ja Vantaan seurakunnat sekä uusimpana Tampere. Tampereella piparkakkuja jaetaan Tampereen kaupungin liikennelaitoksen busseissa ja kaupungilla.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

– Pääsemme seurakuntaliiveillä jakamaan busseihin ilman matkalippua. Piparien jakaminen on yksinkertainen ja lämmin tapa lähestyä tamperelaisia. Pyyteetön antaminen on iloinen asia, kertoo viestintäjohtaja Sami Kallioinen.

Enin osa piparkakuista jaetaan nimenomaan aamuliikenteessä seurakunnasta ja paikasta riippuen noin kello 6–9 välillä. Paikkoina on bussipysäkkejä, rautatieasemia, metroasemia, Helsingissä raitiovaunuja ja Vantaalla ensi kertaa myös lentoasema. Kuopiossa piparkakkuja jaetaan kaupungin torilla. Lisäksi piparkakkujen jakajiin saattaa törmätä joissakin kauppakeskuksissa.

Piparkakuista 94000 jaetaan pääkaupunkiseudulla ja loput 40000 muilla paikkakunnilla. Ne piparit, joita ei jaeta aamulla, jaetaan seurakuntien muissa tilaisuuksissa. Jakelutempaus on yllätys. Tapahtuman tavoitteena on levittää hyvää joulumieltä ja se perustuu antamisen iloon.