Piispa Seppo Häkkinen evankelistojen yhteyspäivillä: ”Kristittyjen yhteyttä on tärkeää vaalia”

 

Hiippakuntarajojen tarkistus maakuntapohjaiseksi on piispa Seppo Häkkisen mukaan Mikkelin hiippakunnalle suuri muutos. Kuva: Sari Savela

Evankelistojen yhteyspäivät pidettiin alkuviikosta Mikkelissä. Näky evankeliumin julistamisen tärkeydestä yhdisti eri taustoista tulevia kristittyjä.

– Kuka muistaa, mistä Tölppäsniitty on tunnettu, kysyy Pekka Simojoki Evankelistapäivien yleisöltä, – Siellä sai alkunsa herännäisyys, kun Jumalan henki vuodatettiin tavallisten piikojen ja renkien päälle.

Simojoki muistuttaa, että jokainen sukupolvi tarvitsee oman herätyksensä. Jumalalla on vain lapsia, ei lapsenlapsia. Satapäinen yleisö nyökkäilee ja myötäilee. Jokunen aamen-huudahduskin kuuluu. Evankeliumin julistaminen on sydämen asia Evankelistojen yhteyspäiville osallistuvalle joukolle.

Rukous2025, 19.1.-16.2. neliöb, MJa

Evankelistapäivät pidettiin alkuviikosta Mikkelissä. Päivien järjestäjinä toimi Evankelistojen yhteyspäivien työryhmä yhdessä Mikkelin hiippakunnan, Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan, Helluntaiseurakunnan ja Vapaaseurakunnan kanssa. Toistakymmentä vuotta sitten evankelista Kalevi Lehtisen käynnistämät evankelistojen verkostoitumis- ja rohkaisupäivät ovat kasvaneet muutaman kymmenen hengen tilaisuudesta isoksi tapahtumaksi. Näky evankelioinnin tärkeydestä yhdistää eri taustoista tulevia kristittyjä. Päivien teemana oli tänä vuonna Tätä aikaa varten. Aihetta käsiteltiin monista näkökulmista. Osallistujat kehuivat kilvan päivien kannustavaa ilmapiiriä ja rohkaisevia puheenvuoroja.

Kristittyjen välinen yhteys on oleellinen osa evankelistapäiviä. Yhteys välittyy niin ihmisten välisistä kohtaamisista kuin puheenvuoroistakin.Piispa Seppo Häkkinen muistutti evankelistapäivillä pitämässään puheessa, kuinka Jeesus jäähyväispuheessaan sitoo evankeliumin todistusvoiman siihen, että kristityt ovat yhtä.

– Jos kristittyjen yhteys ei toteudu, evankeliumin sanoma ei ole uskottava. Siksi yhteyden vaaliminen on tärkeää, Seppo Häkkinen totesi.

Häkkinen myönsi, että kristittyjen välinen yhteys on kautta aikojen ollut jännitteistä.

– On kuitenkin hyvä muistaa, että meillä kaikilla on sama isä. Olemme siis sisaria ja veljiä, vaikka olemmekin erilaisia.

Häkkinen totesi hyväksi periaatteeksi kristittyjen välisessä kanssakäymisessä, että oleellisissa asioissa on yksimielisyys, sivuasioissa erilaisuus ja vapaus ja kaikissa asioissa rakkaus.

Yhteys syntyy henkilökohtaisten suhteiden kautta. ICEJ:n toiminnanjohtaja Kari O. Niemi kiteytti puheenvuorossaan asian osuvasti:

– Kun kaksi sydäntä löytää yhteyden heidän taustaorganisaationsa taipuvat ihan millaiselle mutkalle tahansa.

Kristittyjen yhteys on tänä päivänä enemmän totta kuin aikaisempina vuosikymmeninä.

– Vielä 80-luvulla ei olisi ollut mahdollista, että eri taustoista tulevat kristityt olisivat kokoontuneet yhteen helluntaiseurakunnan tiloissa, Kansan Raamattuseuran evankelista Arto Valkeapää totesi. Valkeapää on osallistunut evankelistapäiville useita kertoja.

Evankelistapäivien musiikista vastasivat Suomen eturivin gospelmuusikot: Nina Åström, Jippu, Jukka Leppilampi, Poika & Maria -duo ja Pekka Simojoki. Nuorta polvea edusti räppäri Mikaveli.