Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Piispa saarnaa Maata Näkyvissä -festareilla

 

Kuva: Alpo Syvänen

Maata Näkyvissä -festareiden ohjelma on julkaistu. Festareita vietetään tänä vuonna teemalla ”Rauha”.

Evankeliumiyhdistyksen nuorisotyön johtaja Juha Heinonen lupaa, että marraskuussa festarivieraita odottaa monipuolinen ja hyvä ohjelma.

– Jokaisessa opetuksessa on jokin tietty raamatunkohta, joka liittyy rauhaan. Toivon erityisesti, että rauha näkyisi opetusten lisäksi myös käyttäytymisessämme tapahtumapaikalla ja sen ulkopuolella, vaikkapa sosiaalisessa mediassa, sillä tapahtuman aikana on käynnissä myöskin seurakuntavaalit, Juha Heinonen kertoo.

KRS Krito 10.-23.6.

Tapahtuman sunnuntaiaamun sanajumalanpalveluksessa saarnaa Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen.

– Missioni on, että festarit palvelevat koko kirkkoa. On hienoa pyytää saarnaamaan piispa, ja nimenomaan kasvatuksen työalasta vastaava piispa, Heinonen toteaa.

Piispa Häkkinen saapuu paikalle hyvillä mielin.

– Mielenkiinto on päällimmäisin sana. Minua on pyydetty Maata Näkyvissä -festareille useamman kerran, mutta kalenteri on aina ollut täynnä marraskuussa. Olen ollut itse pitkään seurakunnan nuorisotyössä mukana, ja mielenkiinnolla nyt saavun saarnaamaan, onhan kyse pohjoismaiden suurimmasta kristillisen nuorisotyön tapahtumasta. Tämä on tärkeä osa piispan viranhoitoa, hienoa tulla paikalle.

Seppo Häkkinen uskoo, että nuoret tarvitsevat Maata Näkyvissä -festareiden kaltaista yhteen kokoontumista.

– Tärkein työ tehdään tietysti paikallisseurakuntien viikoittaisessa toiminnassa, mutta yli kolmikymmenvuotinen historia näyttää kyllä sen, että Maata Näkyvissä -festareille on tarvetta, hän muistuttaa.

– Raamatun käsitys rauhasta on hyvin monipuolinen. Se on rauhaa ja eheyttä ihmisten välillä, mutta myös Jumalan ja ihmisen välillä. Iloitsen, että Maata Näkyvissä -festarit liittyvät tänä vuonna tähän teemaan, Häkkinen päättää.

Seuraa Sanansaattaja-lehteä Facebookissa: https://www.facebook.com/sanansaattajalehti/

Teksti julkaistu Sanansaattajassa 10/18.