Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Piispa Rimpiläinen: ”Omasta lähipiiristä tulisi huolehtia paremmin”

 

Olavi Rimpiläinen saarnasi Hengellisillä syventymispäivillä 2015. Kuva: Taneli Törölä.

Emerituspiispa Olavi Rimpiläinen saarnasi Hengellisten syventymispäivien jumalanpalveluksessa 30.8. omaisuudesta ja sen käytöstä.

– Aina ensin pitäisi hoitaa oma perhepiiri ja sukulaiset. Tähän joukkoon kuuluvat myös hengelliset sukulaiset, Rimpiläinen sanoi.

Hän viittasi Paavalin sanoihin Ensimmäisessä kirjeessä Timoteukselle: ”Mutta jos joku ei pidä huolta omaisistaan ja varsinkaan ei perhekuntalaisistaan, niin hän on kieltänyt uskon ja on uskotonta pahempi.”

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

– Aika kovaa tekstiä, Rimpiläinen totesi.

– Meillä yhteiskunta huolehtii vanhuksista, ja olemme kiitollisia siitä. Helposti ajattelemme kuitenkin, että kaikki tarpeellinen on niin hoidettu. Osuudeksemme riittää kortti ja ”soitellaan taas”. Mutta ei tämä riitä. Eläke ja pienet säästöt eivät todellakaan aina riitä.

– Katolinen sosiaalietiikka pitää meitä paremmin esillä perheestä ja suvusta huolehtimista, Rimpiläinen jatkoi.

Niitä herätysliike- ja lähetysjärjestöjä, joilta seurakuntayhtymät ovat ottaneet pois taloudellista tukea, pitäisi Rimpiläisen mielestä tukea nyt vapaaehtoisin varoin. Tämä on Rimpiläisen mukaan hengellisestä lähipiiristä huolehtimista.

– On selvää, etteivät kaikkien voimavarat kuitenkaan riitä näihin haasteisiin.

– Mutta Jumalalla saattaa olla suunnitelma siitä, mihin meidän tulisi erityisesti sijoittaa. Meidän ei niinkään tarvitse etsiä kohdetta, vaan se kohtaa meidät. Jumala on meidät sitä varten luonut ja varustanut, Rimpiläinen sanoi.

Suomen Raamattuopiston Hengelliset syventymispäivät järjestettiin Helsingissä Temppeliaukion kirkossa, Johanneksenkirkossa ja Cygnaeuksen koululla 27.-30.8. teemalla Hanki elämä.

Tapahtuman yleisöennätykset tehtiin torstaina Higher Ground -kuoron esiintyessä (600 henkeä) ja lauantain pääjuhlassa (965 henkeä). Sunnuntain jumalanpalvelukseen osallistui 580 henkeä.

 
Artikkelibanneri perussanoma