Ihmisiä ja ilmiöitä: Ovet auki Israelin evakoille – Maailma seuraa ja kommentoi tilannetta Gazassa, Israelissa omaa surua hoidetaan auttamalla maan sisäisiä pakolaisia

Piispa Mari Leppäsen teos ”Kuulun tähän maisemaan” on Vuoden kristillinen kirja 2023

 

– Tämä kirja tulee kuin tilauksesta tähän kaoottiseen maailman. Kirja on sisäisesti yhtenäinen, luonnehti emerita päätoimittaja Reetta Meriläinen voittajateosta. Pastori ja entinen kansanedustaja Antero Laukkanen ja piispa Mari Leppänen osallistuivat kilpailun julkistamistilaisuuteen etäyhteyksin.

Emerita päätoimittaja Reetta Meriläinen valitsi Vuoden kristillinen kirja 2023 -kilpailun voittajaksi Turun piispan teoksen. Yleisöäänestyksen voitti Iina Mattilan toimittama: Antero Laukkanen – Kansanedustajan salainen elämä.

Vuoden kristillinen kirja 2023 on ”Kuulun tähän maisemaan – Sanoja luottamuksesta ja rohkeudesta.” Kirjapajan kustantaman voittajateoksen valitsi  Helsingin Sanomien emerita päätoimittaja Reetta Meriläinen kuuden finalistiteoksen joukosta. Valinta julkistettiin Helsingin kirjamessuilla sunnuntaina 29.10. Yleisöäänestyksen voitti Iina Mattilan toimittama Kansanedustajan salainen elämä (Päivä Osakeyhtiö 2023).

Kilpailun julkistamistilaisuudessa Reetta Meriläinen kiitteli jokaisen finalistiteoksen kirjallista laatua ja totesi, että jokainen teos olisi ansainnut voiton.

Karas-Sana Neliöb. 4.-10.12. MJa

– Voin hyvällä omallatunnolla suositella näitä finalisteja. Opin jokaisesta kirjasta jotain uutta, Meriläinen totesi.

Voittajaksi nousi Turun arkkihiippakunnan piispa Mari Leppäsen kirja, jonka ydintä Reetta Meriläisen mukaan on ihmisen yhteys Jumalaan ja tuon yhteyden vaaliminen.

–  Kirjoittaja elää arkea, työarkea ja perhearkea. Hän kirjoittaa keinoista, joilla itse lepuuttaa sieluaan ja ruumistaankin. Hän rakastaa hiljaisuutta, sillä se antaa Jumalalle mahdollisuuden puhua.

– Tiedän jo nyt, että tämä kirja tulee päätymään yöpöydälleni. Se auttaa synnyttämään sekä rauhoittavan että virkistävän tilan, ja auttaa löytämään yhteyden Jumalaan, Meriläinen kertoi.

Päivä Osakeyhtiön toimitusjohtaja Merja Pitkänen ja yleisöäänestyksen voittaneen Antero Laukkanen – Kansanedustajan salainen elämä – kirjan toimittanut Iina Mattila.