Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Piispa Jolkkonen: Kristityn osallistuttava yhteiskunnan rakentamiseen

 

Kuopion piispa Jari Jolkkonen korosti kirkolliskokouksen avajaissaarnassaan kristityn vastuuta yhteiskunnan kehittäjänä ja evankeliumin julistajana. Luterilaisen käsityksen mukaan evankeliumi kutsuu sitoutumaan maailmaan ja yhteiskuntaan.

Yhteiskunnallinen kiinnostus ei saa Jolkkosen mukaan kuitenkaan tarkoittaa vääränlaista mukautumista maailmaan.

– Maailman ongelmat, kuten sodat ja sairaudet, köyhyys ja sorto, yksinäisyys ja ilmastonmuutos ovat yhteisiä ongelmia, siis myös kirkon ongelmia, Jolkkonen painotti.

– Kristillistä uskoa ja rakkautta toteutetaan osallistumalla yhteiskunnan kehittämiseen, ei erottautumalla siitä.

Perheniemi Neliöb. 15.-21.4.

Osallistuminen ei saa kuitenkaan tarkoittaa vääränlaista mukautumista maailmaan. Puhtaan evankeliumin etsiminen tarkoittaa aikalaiskriittisyyttä ja vastakulttuurisuutta. Yhteys hengelliseen ytimeen on säilytettävä.

– Siellä missä taivaan kansalaisuus unohtuu ja kristityn identiteetti kaventuu vain tämän maailman kansalaisuudeksi, siellä kirkko menettää omaleimaisuutensa, Jolkkonen muistutti.

Evankelis-luterilaisen kirkon kirkolliskokous on koolla Turun kristillisellä opistolla 4.-8.11.

Kokouksen kulkua voi seurata osoitteessa sakasti.evl.fi/kirkolliskokous sekä Twitterissä hashtagilla #kirkolliskokous.

Arkkipiispa Kari Mäkisen haastattelu Radio Dein Toivon Päivässä maanantaina 4.11. klo 14.40.

 
Artikkelibanneri perussanoma