Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Piispa Jolkkonen Johanna Korhosesta: ”En voisi kuvitella, että Kuopion hiippakunnan hiippakuntavaltuuston puheenjohtaja toimisi tällä tavalla”

 

Jari Jolkkonen vastasi toimittajien kysymyksiin suorassa lähetyksessä Piispan kyselytunnilla. Kuva: Ariel Neulaniemi

Kuopion piispa Jari Jolkkosen mukaan Johanna Korhonen on esiintynyt hiippakuntavaltuuston puheenjohtajana virheellisesti viranhaltijan valvojana. Seurakuntalainen uutisoi tänään, että Korhosen toiminnasta on tehty tutkintapyyntö poliisille.

Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen otti kantaa Radio Dein ja Kotimaa-lehden Piispan kyselytunti -lähetyksessä toimittaja Johanna Korhosen toimintatapoihin Helsingin piispa Teemu Laajasalon luottokortinkäyttöön liittyvässä kohussa.

– Omasta puolestani iloitsen, että Kuopiossa yhteistyö ja luottamus toimivat. En voisi kuvitella, että Kuopion hiippakunnan hiippakuntavaltuuston puheenjohtaja Eevi Väistö toimisi tällä tavalla, sanoi Jolkkonen Radio Deissä, kun häneltä kysyttiin mielipidettä Korhosen toiminnasta.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

Korhonen toimitti tammikuussa Laajasalolle listan kysymyksiä tämän luottokortinkäyttöön liittyen. Korhonen on esiintynyt syntyneen kohun aikana itse mediassa vaatien Laajasalolta selvityspyyntöä ja syyttänyt tätä julkisuudessa epäilyttävästä ja huolimattomasta seurakunnan varojen käytöstä tämän toimiessa aiemmassa virassaan Kallion seurakunnan kirkkoherrana. Korhonen on Helsingin hiippakuntavaltuuston puheenjohtaja.

Piispa Jari Jolkkonen perusteli suorassa lähetyksessä Korhosta kohtaan esittämäänsä kritiikkiä erittelemällä kirkon luottamushenkilön roolia.

– Luottamushenkilö ei voi omaan asemaansa vedoten esiintyä julkisuudessa jonkun viranhaltijan valvojana vaan luottamushenkilö on aina osa sitä luottamuselintä, johon hän kuuluu. Hän toimii luottamushenkilön roolissa osallistuessaan tämän toimielimen toimintaan ja päätöksiin.

– Minusta luottamusta tukeva ja herättävä vastuullinen tapa toimia on se, että jos havaitset luottamushenkilönä epäkohtia, niin kerro se ensimmäisenä esimiehelle tai vie se luottamuselimeen. Se on normaali tapa, Jolkkonen sanoi.

Kuuntele, miten Jari Jolkkonen otti kantaa Laajasalo-kohuun ja Johanna Korhosen toimintaan:

Kuuntele 28.2. lähetetty Piispan kyselytunti kokonaisuudessaan Radiot.fi-palvelusta.

Radio Dei seuraa arkkipiispanvaalin 2. kierroksen tuloslaskentaa asiantuntijakommentaattorien kera suorassa vaalilähetyksessä torstaina 1.3. klo 14 alkaen.

 
Dei, sävelmatka, artikkeliban 31.5.- (2/2)