Lähetystyö: Lähellä Jeesusta viisi vuosikymmentä – tärkeintä lähetysjärjestölle ei ole lähetystyö vaan evankeliumi Ihmisiä ja ilmiöitä: Tekoäly nyt ja tulevaisuudessa

Perinteistä sukupuolijakoa mainostava bussi kiellettiin Madridissa

 

Katolisten vastakampanja sukupuolineutraaliudelle sai takaiskun.

Katolisen Hazte Oir -ryhmän mainoslinja-auto sai viime viikolla äkkikiellon liikennöidä Espanjan pääkaupungissa, koska sen katsottiin loukkaavan transsukupuolisia lapsia. Oranssinvärisessä bussissa luki, että pojilla on miesten ja tytöillä naisten sukuelimet. Sen toisessa kyljessä todettiin, että jos on syntynyt mieheksi, on mies ja jos naiseksi, on edelleen nainen.

Bussi herätti Madridin kaduilla nopeasti kielteistä huomiota. Kaupunginvaltuustoa johtava sosialistipuolueen edustaja Purificacion Causapie totesi ajoneuvon viestivän epätasa-arvoa ja asetti sen pannaan alueellaan.

IK-opisto Neliöb. 18.-31.3.

BBC:n mukaan mainosauto vaikutti vastineelta Pohjois-Espanjassa sukupuolenvaihtajia puolustavan ryhmän katumainoskampanjaan. Nopea ja voimakas vastareaktio kuitenkin yllätti katolisen ryhmän, joka oli suunnitellut kiertävänsä bussilla ympäri Espanjan kaupunkeja.