Pekka Reinikainen: Dna on avaintodiste Jumalan olemassaolosta

Lääkäri Pekka Reinikainen ei usko

– Kun viisaat valkotakkiset miehet sanoivat, että ihminen syntyi alkuliemestä ja tiedekirjat ja television luonto-ohjelmat vahvistivat sen, niin mitäs siinä muutakaan voi kuin uskoa, että he ovat oikeassa eikä Jumalaa ole olemassa, kertaa lääkäri Pekka Reinikainen pohdintojaan.

Nykyään Reinikainen uskoo, että dna on todiste Jumalan luomasta maailmasta.

– Parikymmentä vuotta sitten väitettiin, että dna on paras evoluution todiste. Nyt asia on kääntynyt toisinpäin. Dna ei ole enää evoluution vaan luomisen todiste, Pekka Reinikainen sanoo.

Reinikaisesta ei koskaan tullut ärhäkkää taistelevaa ateistia, mutta hän ei käynyt kirkossa ja piti uskovia vanhanaikaisina pöhköinä, jotka eivät tienneet tieteellisen tutkimuksen osoittaneen, ettei Jumalaa ole. Hän oli elämäänsä tyytyväinen eikä kokenut tarvetta huutaa Jumalan puoleen.

Ranskan Montpellierissä opiskellessaan Reinikaisen opiskelutoveriksi osui messiaaninen juutalainen, joka oli ammatiltaan biokemisti ja opiskeli lääkäriksi.

– Kerroin hänelle olevani ateisti, ja hän kertoi uskovansa Jeesukseen. Opiskelimme yhdessä biokemiaa, ja hän selvitti minulle, miksi solua ei voi syntyä itsestään. Jonkun pitää ne rakentaa.

Tästä tuli nuoren miehen elämässä yksi käännekohta, joka vei hänet etsintäprosessiin.

– Se sai murrettua uskoni siihen, että alkuliemestä on syntynyt soluja, koska se ei ole mahdollista. Siitä seurasi kiinnostus Raamattuun. Aloin lukea sitä ja tulin jonkinlaiseen aivouskoon. Uskoin, että Jumala on, mutten tuntenut Jeesusta. Hän oli minulle hämärän peitossa. Ateismini oli kuitenkin murtunut.

– Jokainen biokemisti, jos on itselleen rehellinen, tietää, ettei soluja synny itsestään. Ranskalainen Louis Pasteur osoitti sen 1860-luvulla, eikä kukaan ole kumonnut hänen tutkimustuloksiaan. Koulukirjoissa oleva väite, että elämä syntyi alkulimasta kehittyneistä soluista, on ihan hölynpölyä.

Syntyikö nerokas tietopaketti itsestään?

Hän on vakuuttunut siitä, että evoluutio eli eliölajien vähittäinen kehitys ei voi selittää ihmislajin syntyhistoriaa, koska lajien muuntumisesta uusiksi lajeiksi ei ole tutkimuksessa saatu pitäviä todisteita. Reinikainen on kirjoittanut aiheesta useita kirjoja, viimeisimpänä äskettäin ilmestynyt Darwin vai älykäs suunnitelma?

– Aihepiiristä on ilmestynyt viime vuosina valtavasti uusia tutkimustuloksia. Se jonka lähtökohta on, ettei Jumalaa ole, näkee ne tietynlaisten silmälasien läpi, mutta kristityn silmälasien läpi katsottuna kaikki nämä uudet tutkimustulokset vahvistavat sen, että Jumala on olemassa ihan varmasti. On sanottu, ettei Jumalan olemassaoloa voi todistaa, mutta nyt se ei enää ole paikkaansa pitävä väite.

Perusteluksi Reinikainen kuvailee ihmisen perimään vaikuttavaa dna:ta.

– Se on kuin jokaisessa solussa yhtenä ainesosana oleva uskomattoman tiivis tietopaketti, johon tulevista sattumanvaraisista virheistä eli mutaatioista sen mestarillisesti muodostettu kaksoisnauharakenne korjaa suurimman osan.

– Mikään aika ei olisi riittänyt tällaisten nerokkaiden tietopakettien kehittymiseen sokeiden sattumien kautta, toteaa entinen ateisti.