Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

NBA:n sensaatio Jeremy Lin pelaa Jumalan kunniaksi

 

Taiwanilaistaustainen Jeremy Lin on kuumimpia NBA-pelaajia. KUVA: nikk_la/Wikimedia Commons

Pohjois-Amerikan ammattilaiskoripallosarjan NBA:n kohutuin nimi on New York Knicksin Jeremy Lin. Helmikuussa NBA:n ennätyksiä rikkonut 23-vuotias Lin on tunnustava kristitty, jolle Jumalaan luottaminen on elämässä keskeistä.

Tämän hetken kuumin NBA-nimi on kalifornialaissyntyinen aasianamerikkalainen Jeremy Lin. Ensimmäistä NBA-kauttaan pelaava Lin kulutti alkukauden 2011-2012 pitkälti vaihtopenkillä, mutta pääsi helmikuussa avainpelaajien sairastuttua avauskokoonpanoon.

Jeremy Lin kiitti, ja rikkoi uskomattomilla suorituksillaan ennätyksiä. Hän on ensimmäinen NBA-pelaaja, joka on tehnyt vähintään 20 pistettä ja seitsemän syöttöä jokaisessa viidessä ensimmäisessä pelissä, jossa on aloittanut kokoonpanossa. Kolmessa ensimmäisessä ottelussaan hän teki 89 pistettä, mikä on niin ikään NBA-tilastojen ennätys. Kaiken lisäksi Lin käänsi joukkueensa tappioputken voitoiksi.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Lin on noussut otsikoihin ympäri maailmaa. Kohuun hän on suhtautunut kylmän rauhallisesti.

– Pidän huolta, että pääsen välillä rauhoittumaan, viettämään aikaa ystävien ja perheen kanssa. Luen Raamattua ja muistutan itseäni, mitä varten elän ja pelaan, Lin sanoi haastattelupätkässä, joka nähtiin MTV3:n Tulosruudussa maanantaina.

Jeremy Lin on evankelinen kristitty, joka on kasvanut Chinese Church in Christ -seurakunnassa Kaliforniassa. Opiskeluaikanaan hän toimi Harvardin yliopiston Aasianamerikkalaisten kristittyjen yhdistyksen (Asian American Christian Fellowship) johtajana.

– Mietin, kuinka voisin luottaa Jumalaan enemmän. Kuinka voisin antautua enemmän? Kuinka voisin tuottaa hänelle enemmän kunniaa? Tämä on taistelu, jota käyn, Lin sanoo MercuryNews.comin haastattelussa.

Tässä linkki Mercury Newsin haastatteluun.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie