Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Pastori Saeed Abedini vapautui iranilaisesta vankilasta

 

Saeed Abedinin perheeseen kuuluvat vaimo Nagmeh sekä kaksi lasta. KUVA: ACLJ

Iranilais-amerikkalainen pastori joutui istumaan yli kolme vuotta kahdeksan vuoden tuomiostaan.

Kristitty pastori Saeed Abedini vapautettiin lauantaina 16. tammikuuta iranilaisesta vankilasta yhdessä kolmen muun Yhdysvaltain kansalaisen kanssa. Muut vapautetut olivat Washington Postin Teheranin-kirjeenvaihtaja Jason Rezaian, merijalkaväen sotilas Amir Hekmati ja Nosratollah Khosravi-Roodsari, josta BBC:llä ei ole tarkempaa tietoa.

Vapauttamisen taustalla on viime vuonna solmittu ydinsopimus sekä EU:n ja Yhdysvaltain lauantaina tekemä päätös purkaa Iranille määrättyjä pakotteita.

KRS Raamattukonf. 3.-16.6.

American Cenre for Law & Justice (ACLJ) -järjestön mukaan Saeed Abedini on tällä hetkellä Yhdysvaltain armeijan sairaalassa Saksassa. ”Pastori Saeed on kärsinyt niin huonoista oloista kuin kuvitella voi. Nyt hän on vapaa ja odottaa innolla pääsyä kotiin Yhdysvaltoihin”, kertoo Abedinin kanssa puhelinkeskustelun käynyt Jay Sekulow ACLJ:stä.

Abedini syntyi muslimiperheeseen Iranissa, mutta kääntyi myöhemmin kristityksi. Yhdysvaltain kansalaisuuden hän sai avioliiton kautta. Hänet vangittiin syyskuussa 2012, ja 27. tammikuuta 2013 hänet tuomittiin kahdeksan vuoden vankeuteen yrityksestä kaivaa maata Iranin hallituksen alta ja valtion turvallisuuden uhkaamisesta perustamalla kodeissa kokoontuvia kristillisiä seurakuntia.

Saaed Abedinilla on Yhdysvalloissa vaimo Nagmeh ja kaksi lasta.

 
artikkelibanneri Uusi Tie