Parisuhteen palikat -talo kiinnittää katseen Kouvolan asuntomessuilla

 

Asuntomessut tarjoavat paikallisille seurakunnille mahdollisuuden olla esillä. Kouvolassa tartuttiin tilaisuuteen. Messuvieraita kohtasivat sunnuntaina Maaria Suojoki (vas.), Arto Helle ja Sirke Yrjösuuri. Kuva: Erja Taura-Jokinen

Kouvolan seurakunnat vaihtoivat asuntomessualueella pisteensä paikkaa muutamalla kymmenellä metrillä – ja ratkaisu toi nopeasti toivotun tuloksen. Viikonlopusta lähtien juttusille on päätynyt entistä enemmän väkeä.

Asuntomessuja vietetään paraikaa Kouvolassa Korian Pioneeripuistossa, jossa Kouvolan seurakuntien messupiste sijaitsee Tallisillan luona.

Sunnuntain hellesäässä messupisteellä ottivat kävijöitä lämpimästi vastaan Valkealan seurakunnan vapaaehtoistyöntekijät Maaria Suojoki ja Sirke Yrjösuuri sekä kirkkoherra Arto Helle.

Sansa Neliöb. 14.11.-13.12. MJa

– Oli Kouvolan perheasian neuvottelukeskuksen idea, että asuntomessuille tuodaan näyttävä parisuhteen palikat –rakennelma. Se on ollut hyvä huomion herättäjä – ja teemaan sopiva, Sirke Yrjösuuri tuumaa.

Maaria Suojoki kertoo, että kävijöille on jaettu tietoa ja esitteitä myös seurustelun, vanhemmuuden ja isovanhemmuuden palikoista.

Kummatkin ovat pitäneet vapaaehtoistehtäväänsä mukavana ja kiinnostavana.

– Rupeama messuilla ei ole vapaaehtoiselle pitkä, sillä Kouvolan viisi seurakuntaa ja yksi kappeliseurakunta ovat jakaneet työvuorot keskenään, Sirke Yrjösuuri sanoo.

– Olen asuntomessuilla mielelläni myös luottamushenkilön roolissa; seurakunnan on hyvä näkyä ja olla läsnä siellä, missä väkeä on paljon koolla.

Alun perin seurakuntien messupisteelle oli osoitettu paikka, jota oli vaikea havaita isomman rakennuksen takaa. Kun asuntomessujen ensimmäinen viikko oli kulunut, seurakunnat tekivät näkyvyyttä parantavan muuton, ja se kannatti.

Pisteessä on alttari, jonka äärellä on mahdollisuus hiljentyä.

Asuntomessujen yleisellä tapahtumaestradilla, AsukasAreenalla, Duo Noora ja Jenni esittävät rakkauslauluja maanantaina 29.7. kello 15-15.30.

Asuntomessut ovat avoinna sunnuntai-iltaan 11.8. kello 18 saakka.