”Kristittyjen joukkomurhat Nigeriassa täyttävät kansanmurhan kriteerit”

 

Kansainvälinen ihmisoikeusjärjestö on toimittanut kansainväliselle rikostuomioistuimelle raportin, jonka mukaan Nigerian kristittyjen viljelyyhteisöjen joukkomurhat täyttävät kansanmurhaa koskeva standardit.

Jubilee Campaign -järjestö, joka toimii uskonnollisten vähemmistöjen puolesta eri puolilla maailmaa, vetoaa kansainväliseen rikostuomioistuimeen Nigerian kristittyjen puolesta.

Järjestön toimittamassa raportissa todetaan fulani-sotilaiden hyökkäysten Nigerian kristittyjä vastaan lisääntyneen, ja siinä painotetaan niiden vakavuutta. Raportin mukaan vuoden 2019 aikana kesäkuuhun mennessä hyökkäyksiä on ollut jo 52.

Raportin mukaan noin 4 194 kristittyä kuoli ja 2 957 loukkaantui Nigeriassa vuosina 2014-2016. Samalla aikavälillä tuhoutui 30 kirkkoa ja 195 576 kristittyjen taloa. Vuonna 2018 arvioidaan kuolleen jopa 2 400 kristittyä.

Nigerian hallitus on todennut hyökkäysten olevan osa vuosikymmeniä jatkuneita riitoja paimentolaisten ja maanviljelijöiden välillä. Raportissa todetaan, että fulanien iskut ovat ennalta suunniteltuja, ja kohdistuvat kristittyihin kyliin ja kirkkoihin.

– Uskon, että laillisesti nousemme kansanmurhan tasolle. Jos tarkastellaan kansainvälisiä standardeja, jokainen kriteereistä täyttyy, kampanjan johtaja Ann Buwalda toteaa.

Asiasta uutisoi The Christian Post.