Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Papit etsivät kumppania Ruotsin TV:ssä

 

Kuva: Shutterstock

”He ovat löytäneet Jumalan mutta etsivät vielä rakkautta”, ruotsalainen SVT-kanava mainostaa Tro, hopp & kärlek -ohjelmaa.

Ruotsin TV:ssä alkoi viime viikolla ohjelma, jossa neljä hengellisen työn ammattilaista etsii elämänkumppania. Ohjelmantekijöiden mukaan sarjan tavoitteena on kuvata pastoreiden arkea ja heidän puolisonetsintäänsä. Sarjasta näytettiin keväällä esittelyjakso, jossa tutustuttiin ohjelmaan valittuihin pappeihin. Sen jälkeen katsojat ovat voineet ilmoittautua kumppaniehdokkaiksi.

Mukana ovat Ruotsin luterilaisen kirkon papit Kristin Molander, 46, David Castor, 44, ja Åsa Meurling, 52. Elämänkumppania etsii myös 31-vuotias helluntaiseurakunnan pastori Josef Barkenbom.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Södertörnin helluntaiseurakunnassa Tukholman kupeessa työskentelevän Barkenbomin mukaan hän joutui miettimään hetken ennen kuin suostui mukaan ohjelmaan.

– Kun tajusin, että heidän [ohjelmantekijöiden] tavoitteenaan ei ole aiheuttaa vahinkoa tai tuottaa kohuotsikoita vaan ymmärtää sitä, miten kristitty elää elämäänsä –– tunsin, että voin olla mukana. Ihmissuhteet ovat jotakin, jonka kanssa kaikki joutuvat näkemään vaivaa, joten miksi ei, Barkenbom kertoi Dagen-lehdessä huhtikuussa.

Sarjaa voi katsoa verkossa SVT Play -palvelussa.

 

Aiheet

,