Päivi Räsänen kommentoi esitutkintaa: ”Olen hämmästynyt, että asia on viety näin pitkälle – olen edelleen samaa mieltä”

 
Kansanedustaja Päivi Räsäsen mielestä häneen kohdistuva poliisin esitutkinta ulotuu uskonnon- ja sananvapauden alueelle. KUVA: Jenniina Nummela

Kansanedustaja Päivi Räsäsen mielestä häneen kohdistuva poliisin esitutkinta ulotuu uskonnon- ja sananvapauden alueelle. KUVA: Jenniina Nummela

– Olen hämmästynyt siitä, että asia on viety näin pitkälle. En katso syyllistyneeni mihinkään rikokseen. Twiittini kärki kohdistui omaan kirkkooni, ei mihinkään kansanryhmään, kommentoi Päivi Räsänen tviittailuunsa kohdistuvaa esitutkintaa.

Helsingin poliisi tiedotti perjantaina päättäneensä aloittaa esitutkinnan kolmen kansanedustajan, Päivi Räsäsen (kd), Hussein al-Taeen (sd) ja Juha Mäenpään (ps) tapauksista. Kaikkia kolmea kansanedustajaa epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Räsäsen kohdalla tutkitaan, syyllistyikö kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja kiihottamiseen kansanryhmää vastaan julkaisemalla kesäkuussa Pride-aiheiseen tviittiin.

Oikeus Sanaan_SEKLkesäkeräys1kk_vuosisop

– Kirkon jäsenenä ja kirkkovaltuutettuna mielestäni toteutin kirkkojärjestystä, jossa kehotetaan: ”kaikkea oppia kirkossa on tutkittava ja arvioitava Jumalan pyhän sanan mukaan.” Olen edelleen samaa mieltä, että Pride-tapahtuman ideologia on jyrkässä ristiriidassa Raamatun opetusten kanssa, Räsänen selvittää.

Hänen mukaansa kohua herättäneen tviitin oleellisin sisältö oli suora siteeraus Raamatun Uudesta testamentista. Kyseisessä Roomalaiskirjeen ensimmäisen luvun kohdassa lukee seuraavasti:

Sentähden Jumala on heidät, heidän sydämensä himoissa, hyljännyt saastaisuuteen, häpäisemään itse omat ruumiinsa, nuo, jotka ovat vaihtaneet Jumalan totuuden valheeseen ja kunnioittaneet ja palvelleet luotua enemmän kuin Luojaa, joka on ylistetty iankaikkisesti, amen. Sentähden Jumala on hyljännyt heidät häpeällisiin himoihin; sillä heidän naispuolensa ovat vaihtaneet luonnollisen yhteyden luonnonvastaiseen; samoin miespuoletkin, luopuen luonnollisesta yhteydestä naispuolen kanssa, ovat kiimoissaan syttyneet toisiinsa ja harjoittaneet, miespuolet miespuolten kanssa, riettautta ja villiintymisestään saaneet itseensä sen palkan, mikä saada piti.

– Tämän pohjalta kysyin: ”Miten kirkon oppiperusta, Raamattu sopii yhteen aatteen kanssa, jossa häpeä ja synti nostetaan ylpeyden aiheeksi?” perustelee Räsänen tviittiään.

– Mielestäni on mahdotonta edes ajatella, että tämä klassinen kristillinen näkemys ja useimpien kirkkokuntien opetus tulisi kyseenalaiseksi tai lainvastaiseksi.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja huomauttaa Raamatun olevan edelleen Suomessa laillinen kirja.

– En halua olla uhmakas, mutta aion kyllä edelleen käyttää vapauttani uskoa ja myös puhua uskoni mukaisesti, olipa lopputulos tästä prosessista mikä tahansa. Rohkaisen edelleen kaikkia käyttämään perustuslaissa turvattua uskonnonvapautta myös kiistanalaisissa ajankohtaisissa kysymyksissä.