Kirkko on Helsinki Priden virallinen yhteistyökumppani – kirkon päätös hämmentää monia

 
seksuaalivähemmistöt

Kuvituskuva: Istockphoto

Suomen evankelis-luterilainen kirkko on ensimmäistä kertaa mukana Helsinki Pridella yhtenä virallisena yhteistyökumppanina. Kirkkohallituksessa tehty päätös jakaa kristittyjä.

Kirkkohallituksen johtoryhmä päätti mukana olosta istunnossaan 30.5.2019. Myös arkkipiispa on kirkon twiitin mukaan päätöksen takana. Pääkaupunkiseudun seurakuntia on ollut mukana Helsinki Prideilla jo useampana vuonna.

– Kirkko haluaa elää kaikkien lähimmäistemme rinnalla. Helsinki Priden kumppanien teema ”avoin kaikille” on sopusoinnussa sen kanssa, että myös kirkon perussanoma armosta ja rakkaudesta on tarkoitettu jokaiselle ja että kirkossa on tilaa kaikille, sanoo Kirkkohallituksen kansliapäällikkö Pekka Huokuna Kirkon viestinnän tiedotteessa.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Kirkko järjestää Helsinki Pride -tapahtuman yhteydessä lauantaina 29.6. Konttikirkon, jossa halataan kaikkia halukkaita. Helsinki Pride Weekin Facebook-seinällä haetaan halukkaita vanhempia halaajiksi. Päivitys on kerännyt yli kaksi tuhatta reagointia ja lähes 600 jakoa.

Kirkon virallinen avioliittokäsitys ei kuitenkaan ole muuttunut. Avioliitto on kirkon käsityksen mukaan naisen ja miehen välinen.

Kirkon näkyvä osallistuminen Helsinki Prideen on aiheuttanut myös paljon hämmennystä ja pettymystä. Sosiaalisessa mediassa asia jakaa kristittyjä voimakkaasti. Kansanedustaja Päivi Räsänen laittoi eilen Facebookiin ja Twitteriin päivityksen: Kirkko, jonka jäsen olen, on ilmoittanut olevansa SETA:n Helsinki Pride 2019 virallinen kumppani. Miten kirkon oppiperusta, Raamattu, sopii yhteen aatteen kanssa, jossa häpeä ja synti nostetaan ylpeyden aiheeksi? Päivi Räsäsen päivitystä on kritisoitu ja paheksuttu voimakkaasti, mutta moni on myös osoittanut tukensa kansanedustajalle.