Lähetystyö: Lähellä Jeesusta viisi vuosikymmentä – tärkeintä lähetysjärjestölle ei ole lähetystyö vaan evankeliumi Ihmisiä ja ilmiöitä: Tekoäly nyt ja tulevaisuudessa

Poliisi aloitti esitutkinnan Hussein al-Taeesta ja Päivi Räsäsestä

 
Poliisi aloittaa esitutkinnan Hussein al-Taeen ja Päivi Räsäsen sanankäytöstä.

Poliisi aloittaa esitutkinnan Hussein al-Taeen ja Päivi Räsäsen sanankäytöstä.

Helsingin poliisi kertoo päättäneensä aloittaa esitutkinnan kolmen kansanedustajan, Päivi Räsäsen (kd), Hussein al-Taeen (sd) ja Juha Mäenpään (ps) tapauksista. Kaikkia kolmea kansanedustajaa epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Helsingin poliisi selvittää esitutkinnassa, ovatko kristillisdemokraattien Päivi Räsänen, sosialidemokraattien Hussein al-Taee ja perussuomalaisten Juha Mäenpää syyllistyneet kiihottamiseen kansanryhmää vastaan. Asiasta uutisoivat muun muassa MTV, STT, Helsingin Sanomat ja Yle.

Päivi Räsäsen kohdalla tutkitaan, syyllistyikö kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja kiihottamiseen kansanryhmää vastaan julkaisemalla kesäkuussa Pride-aiheiseen tviittiin. Räsänen otti  kantaa Suomen evankelis-luterilaisen kirkon ja Seta ry:n yhteistyöhön. Tviittiä Räsänen kuvitti ottamalla valokuvan auki olevasta Raamatusta Roomalaiskirjeen 1. luvun kohdalta.

IK-opisto Neliöb. 18.-31.3.

Hussein al-Taeen osalta kyse on hänen vuosina 2011–2012 julkaisemistaan Facebook-kirjoituksista. Al-Taeen epäillään postauksissaan käyttäneen rasistista kieltä lukuisia etnisiä ryhmiä kohtaan. Al-Taee on myöhemmin sanoutunut irti vanhoista kirjoituksistaan ja kertonut katuvansa kirjoittamisiaan.

Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpäähän kohdistuva tutkinta liittyy hänen puheenvuoroonsa eduskunnan täysistunnossa. Mäenpää viittasi turvapaikanhakijoita käsittelevässä puheessaan vieraslajeihin ja niiden torjuntaan. Vieraslajien torjunta mainitaan hallitusohjelmassa eri asiayhteydessä, mutta Mäenpään on katsottu rinnastaneen turvapaikanhakijat vieraslajeihin.