Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Päivämies: ”Moni lestadiolainen äiti ja isä elää paineiden alla”

 

Vanhoillislestadiolaisen liikkeen pää-äänenkannattaja Päivämies ottaa tuoreessa numerossaan kantaa Pauliina Rauhalan esikoisteoksesta, Taivaslaulu, käytyyn lestadiolaista liikettä koskevaan keskusteluun. ”Viimeaikaisissa vanhoillislestadiolaisuutta käsittelevässä uutisoinnissa sävy on ollut negatiivinen”, lehti kirjoittaa.

Sanomalehti Kaleva uutisoi tiistaina, että Taivaslaulu-romaani on rikkonut Oulun kaupunginkirjaston varausennätyksen. Teoksesta on vetämässä jo tuhatkunta varausta Oulun kirjastoissa.

Taivaslaulu kertoo lestadiolaisäidin uupumuksesta, joka koostuu loputtomista raskaudenpeloista. Kirja kuvaa lestadiolaisperheen kasautuvaa stressiä, joka koostuu toistuvista synnytyksistä, lapsista ja uskon vaatimuksista.

KRS Krito 10.-23.6.

Päivämies ei mainitse Rauhalan kirjaa pääkirjoituksessaan nimeltä, mutta viittaus kirjan herättämään keskusteluun on ilmeinen.

”Moni vanhoillislestadiolainen äiti ja isä elää paineiden alla”, Päivämies myöntää pääkirjoituksessaan.

Suomen Rauhanyhdistyksen keskusliittoa lähellä oleva lehti kuitenkin katsoo, että liikkeen toimintatavat eivät itsessään ole syynä lestadiolaisperheiden ongelmiin.

”Paineet tulevat usein liikkeen ulkopuolelta. Nyt olisi tarpeen rohkaista vanhempia heidän rohkeassa kasvatustehtävässään. Onko suomalaisella medialla rohkeutta tähän?” lehti kysyy.

Päivämiehen mukaan ”keskustelua herätetään liian räväköillä otsikoilla, joiden näkökulmat ovat nousseet yksittäisten ihmisten kokemuksista, joita on yleistetty koskemaan vanhoillislestadiolaisuutta yleensä.”

Päivämiehen pääkirjoitus

Lue myös:

Lestadiolaisäidin tarina rikkoi kirjaston varausennätyksen Oulussa

 
Dei, retroäijät, artikkeliban 31.5.- (1/2)