Elämäntaito: Tuore tutkimus paljastaa: Pojat aiempaa uskonnollisempia, tytöt voivat huonosti ja etääntyvät uskonnosta Ihmisiä ja ilmiöitä: Ovet auki Israelin evakoille – Maailma seuraa ja kommentoi tilannetta Gazassa, Israelissa omaa surua hoidetaan auttamalla maan sisäisiä pakolaisia

Paikallista laajempi näky – miten uudet yhteisöt ottavat paikkansa maailmanlähetyksessä?

 

Tapahtumassa pohditaan, voisivatko kristilliset yhteisöt olla lähetysinnon uudistajina maassamme. KUVA: Pixabay.

Mikä siunaus kätkeytyy siihen, kun yhteisö laittaa itsensä likoon maailmanlähetyksen hyväksi? Paikallisseurakuntien ja uusien yhteisöjen pelipaikkaa lähetystyössä päivitetään webinaarissa 4.-5.9.

Paikallisseurakuntien rinnalle on syntynyt viime vuosina uusia kristillisiä yhteisöjä kuin sieniä sateella ja monin paikoin voidaan puhua yhteisöinnostuksesta. Lähetysyhdistys Kylväjässä havahduttiin näiden yhteisöjen potentiaaliin maailmanlähetyksessä ja pysähdyttiin miettimään, voisivatko kristilliset yhteisöt olla lähetysinnon uudistajina maassamme.

–  Miten maailmanlähetyksen näky yhteisössä syntyy ja elää? Entä kuinka yksilö voi toteuttaa lähetyskutsumusta yhteisössään ja miten siitä voi kasvaa koko yhteisöä innoittava vaikutus, pohtii Kylväjän kehittämispäällikkö Hanna Räsänen.

Karas-Sana Neliöb. 4.-10.12. MJa

Muun muassa näiden missionaaristen yhteisöjen isojen kysymysten äärelle pysähdytään 4.–5. syyskuuta Areopagos – Lähetysnäyttämö -tapahtumassa. Vuorovaikutteinen ja keskusteleva webinaari mahdollistaa oppimisen puolin ja toisin.

Tapahtumassa verkko-osallistujien ajatukset ja studiokeskustelut elävät rinnakkain jopa aikaisempia webinaareja enemmän. Yhdessä etsitään vastausta siihen, miten lähetysjärjestö voi tukea yhteisön ja paikallisseurakunnan omistajuutta lähetystehtävän toteuttamisessa. Entä mikä tulisi olla järjestön ja mikä yhteisön ja paikallisseurakunnan rooli?

Ja tuoreita vastauksiakin varmasti löydetään, sillä webinaarissa kuullaan ihmisiä, joilla on omakohtaista kokemusta yhteisöistä sekä lähetyksestä. Samalla he ovat päteviä alansa asiantuntijoita.

Mukana ohjelmassa ovat muun muassa Norjan luterilaisen lähetysliiton lähetysjohtaja Øyvind Åsland, yhteisöinspiraattori Johanna Sandberg, Uusi Verso -yhteisö, Seppo Niemeläinen Missio Europesta, Jyväskylän KohtaamisPaikan vetäjät Tiina ja Mika Kilkki, Punavuoren Luther-kirkon vetäjät Soili ja Martti Haverinen, Lahden Kohtaamispaikan toiminnanjohtaja Mika Falk, OPKO:n opiskelijatyöntekijä Nooa Saari, Tampereen hiippakunnan asiantuntija Timo Frilander, lähetysteologi Jukka Norvanto ja lähetysjohtaja Taneli Skyttä.

–  Yhdessä tutkimme, mikä siunaus on kätkettynä siihen, että yhteisö laittaa itsensä likoon maailmalähetyksen areenalla. Kysymme myös, mitä yhteisölle tapahtuu ilman tätä ulottuvuutta, Räsänen kertoo innostuneena.

Missionaariset yhteisöt – Areopagos – lähetysnäyttämö -tapahtuma on ilmainen, mutta siihen on ilmoittauduttava etukäteen, 31.8. mennessä. Tutustu ohjemaan ja ilmoittaudu mukaan tästä.

 

 
Kylvaja artikkelibanneri