Orpokotijuhlilla jaetaan ansiomitallit neljälle Parikanniemen työntekijälle

 

Orpokotijuhlia vietetään Saaren kirkolla. Kuva Parikanniemisäätiö

Lastensuojelun pronssisset ansiomitallit ojennetaan neljälle Parikanniemen työntekijälle heidän ansioistaan lastensuojelun hyväksi.

Lastensuojelun Keskusliitto on myöntänyt ansiomitallit Maini Björnille, Päivi Kuosmaselle, Suoma Lautamäelle ja Päivi Oravalle. He ovat kaikki olleet yli 30 vuotta Parikanniemen lastenkodin palveluksessa. Ansiomitallit ojennetaan Orppkotijuhlien lauantain ystäväillassa.

Orpkotijuhlat järjestetään Saaren kirkossa Parikkalan Saarella 11.-13.8. Juhla järjestetään tänä vuonna 73. kerran. Tämän vuoden teema on ”Sinun armosi on avara”.

Dei, retroäijät, neliöb. 9.-15.7.

”Saaren kirkonmäellä voi kokea avaruutta. Kirkkoon mahtuu ja pihalla on tilaa olla kaiken-ikäisillä. Kaikki ovat tervetulleita. Kaikille löytyy paikka. Myös Jumalan armo on avara. Sen alle ja sisälle mahtuu kaikki”, juhlien ohjelmassa selitetään teemaa.

Juhlille osallistuu vuosittain noin 2000-2300 ihmistä. Puhujien joukossa on piispoja, kirkkoherroja, pappeja ja maallikoita. Ohjelmassa on muun muassa seuroja, raamattuopetusta, lähetystilaisuus, sekä lapsille ja nuorille omaa ohjelmaa. Juhlilla tarjotaan ehtoollinen joka päivä.

.