Ihmisiä ja ilmiöitä: Eksorkismi – vieläkö on pahoja henkiä? Ihmisiä ja ilmiöitä: Pimeydestä valoon – Raamatun mukaan ”hyvä mieli on kuin alituiset pidot”, mutta mikä auttaisi pääsemään juhlatunnelmaan kaamoksen keskellä?

Evankeliumijuhla ensimmäistä kertaa yli 50 vuoteen Helsingissä

 

Vuonna 2014 Evankeliumijuhlat pidettiin Lahdessa. Kuva: Hannu Häkämies

Helsingin Jäähalliin ja juhlan muille tapahtumapaikoille odotetaan yhteensä jopa 20 000 kävijää. Evankeliumijuhlan teemana on ”Tässä ei ole kaikki”.

1800-luvun evankelisen herätyksen kattojärjestöksi vuonna 1873 perustettu Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys (Sley) järjesti valtakunnallisen tapahtuman muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta pääkaupungissa vuosina 1874–1965. Nyt Evankeliumijuhla palaa syntysijoilleen juhannuksen jälkeisenä viikonloppuna 30.6.–2.7.2017.

Evankeliumijuhlaan odotetaan 20 000 kävijää. Viime vuonna Virroilla juhlayleisöä oli 14 000 ja sitä edellisenä vuonna Sastamalassa 17 000.

Sansa neliöb 15.11.-15.12. MJa

Evankeliumijuhlan ohjelmassa on  kaksi Laura Siltalan vetämää talk showta. Perjantaina 30.6. kysytään, miten voisimme löytää tavallisen arkielämän keskellä yhteyden meitä rakastavaan Jumalaan. Mikä riittää elämässä? Entä mihin Jeesusta tarvitaan? Jäähallin lavalla aiheesta keskustelevat sisäministeri Paula Risikko, laulaja Pepe Willberg, Meilahden kirkkoherra Hannu Ronimus ja toimittaja Elina Takala. Willberg julkaisi keväällä hengellisen Kun tuulee -levyn. Hän esiintyy myös illan konsertissa Jäähallin lavalla. Samassa konsertissa kuullaan myös Nina Åströmiä yhtyeineen.

Lauantaina 1.7. pohditaan, onko elämää ja tulevaisuutta senkin jälkeen, kun kaikki näyttää olevan pilalla. Maineen menetyksestä ja uuden tien etsimisestä keskustelevat Nokia Mission entinen johtaja Markku Koivisto, liikemies Arto Merisalo, muusikko Jippu ja Evankelisten Opiskelijoiden pääsihteeri Aleksi Kuokkanen.

Lauantain ohjelmassa ovat mukana myös Japanin luterilaisen kirkon (JELC) presidentti Tadahiro Tateyama, Arikan evankelis-luterilaisen kirkon piispa Robert Kaumba Sambiasta sekä Viron evankelis-luterilaisen kirkon piispa Joel Luhamets.

Sleyn omaa maahanmuuttajatyötä edustaa Helsingin Luther-kirkon pastori Richard Ondicho, joka aloitti työnsä syyskuussa 2016. Kirkossa on kastettu jo 22 muslimitaustaista maahanmuuttajaa Lähi-idästä ja Afrikasta. Monet heistä ovat saapuneet maahan viime vuosina. Lisäksi 35 maahanmuuttajaa osallistuu kirkolla parhaillaan kastekouluun. Maahanmuuttajia varten osa Evankeliumijuhlien ohjelmasta tulkataan arabian kielelle.