Opetusministeriö joudutti Diak Etelän käsittelyä

 

Diak Etelä Kauniaisissa.

Opetusministeriö haluaa jo tänä keväänä kuulla Diakonia-ammattikorkeakoulu Diak Etelän suunnitelmat nuorten koulutuksen järjestämisestä.

Aiemmin aikaa suunnitteluun piti olla vuoden verran enemmän.

Ammattikorkeakoulujen yhteishaku alkaa tänään ja maan suurin kirkon nuorisotyönohjaajien kouluttaja, Kauniaisten Diak Etelä, ottaa oppilaansa sisään normaalisti.

Diak Etelän jatko on ollut vaakalaudalla jo jonkin aikaa. Opetusministeriö ja Diak ovat neuvotelleet kirkon nuorisotyönohjaajien ja diakonien koulutuksen kokoamisesta pääkaupunkiseudulla yhteen toimipisteeseen.

Käytännössä päätös tarkoittaisi Diakin Kauniaisten yksikön lakkauttamista ja Järvenpään yksikön keskeisten toimintojen siirtämistä Helsinkiin.

Dei, retroäijät, neliöb. 9.-15.7.

– Vuoden 2012 aloituspaikat on Kauniaisiin ja Järvenpäähän sovittu entisen mukaisina. Eli ainakin parin vuoden ajan on mahdollista hakea opiskelemaan Kauniaisiin, sanoo Diak Etelä Kauniaisen koulutuspäällikkö Lauri Vartiainen.

– Toisaalta, jos haluaa opiskella täällä, on varminta hakea nyt. Opiskelijoilla on oikeus suorittaa opintonsa loppuun sillä paikkakunnalla, johon heidät on valittu opiskelemaan, joten vähintään kunnon siirtymäaika on tulossa.

”Toivon ettei lakkauteta”

– On vaikea sanoa, mitä Diak Etelälle tapahtuu. Toivon, ettei lakkauteta. Koulutus on perinteikäs, ja pienehkö kampus tarjoaa yhteisölliset ja lämpimät puitteet opiskelulle.

– Diakista Kauniaisista valmistuneista nuorisotyönohjaajista tulee työelämästä todella myönteinen palaute ja meiltä valmistuneet myös työllistyvät hyvin.

Yhteishaku alkaa tänään

Kevään yhteishaussa valitaan neljäkymmentä uutta sosionomi – kirkon nuorisotyönohjaaja -opiskelijaa. Vaikka Kauniaisten toimipaikka on pieni, se on kirkon nuorisotyönohjaajien kouluttajana maan suurin.

Ammattikorkeakoulujen yhteishaku alkaa tänään ja jatkuu 12.4. asti. Lisätietoja saa www.amkhaku.fi. Kauniaisten toimipaikan hakusivut löytyvät osoitteesta kauniainen.diak.fi