Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Kolehti diakoniatyölle Thaimaahan

 

Armonkoti on auttanut yksinäisiä äitejä uuden elämän alkuun jo yli 20 vuotta. Kuva: Kirsi Elo

Sunnuntaina 13.3. luterilaisissa jumalanpalveluksissa kerätään valtakunnallinen kolehti diakoniatyöhön Thaimaassa Suomen Lähetysseuran kautta.

Diakoniatyön tekeminen on Thaimaassa haastavaa kirkolle, jolla on pulaa niin työntekijöistä kuin rahastakin.

Kirkon diakonia tukee vähävaraisia, hiv-positiivisia, avustaa yli 450 lasta ja nuorta sekä pitää yllä yksinäisille äideille tarkoitettua ensikotia.

Bangkokissa sijaitseva Armonkoti on auttanut yksinäisiä äitejä uuden elämän alkuun jo yli 20 vuotta.

Armonkodissa naiset saavat asua raskausajan sekä neljä kuukautta lapsen syntymän jälkeen. Tänä aikana heitä valmennetaan lastenhoitoon ja autetaan uuden työpaikan hankkimisessa. 

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

Äidit voivat päättää, pitävätkö lapsen vai antavatko sen adoptoitavaksi. Vuonna 2010 Armonkodissa asui kaikkiaan 42 naista. Suurin osa äideistä on halunnut ja voinut pitää lapsensa.

Kolehtiin myös kännykällä

Aids on Thaimaassa suuri ongelma. Kirkolla on oma aids-työnkeskuksensa, jota pyydetään entistä enemmän järjestämään erilaisia tapahtumia, ja jonka toiminnasta on tullut yleisesti hyväksytty työmuoto seurakunnissa.

Kolehtiin voi osallistua myös kännykällä.

Kolehdin voi maksaa myös kännykällä. Tekstiviestiin kirjoitetaan joko KOLEHTI5 tai KOLEHTI10 (5/10 euroa). Viesti lähetetään numeroon 16160. Palvelu toimii DNA:n, Elisan, Saunalahden, Kolumbuksen, TeliaSoneran, ZeroFortyn ja Tele Finlandin liittymissä.

 
Artikkelibanneri perussanoma