Operaatio Mobilisaation laivatyölle uusi johtaja

 

Seelan Govender Logos Hopella. KUVA: OM International

Eteläafrikkalainen Seelan Govender on aloittanut Operaatio Mobilisaation (OM) laivatyön johtajana. Hänen edeltäjänsä Peter Nicoll palveli tehtävässään kahdeksan vuoden ajan.

40-vuotias Govender on maailman suurimman ”kelluvan kirjakaupan” taustalla olevan hyväntekeväisyysjärjestön historian nuorin toimitusjohtaja. GBA Ships on liikennöinyt neljää laivaa vuodesta 1970 alkaen. Govender on toiminut laivatyössä vuodesta 1999 alkaen purjehtien ympäri maailmaa erilaisissa tehtävissä – järjestön entisen laivan Douloksen johtajana ja nykyisen laivan Logos Hopen hallinnollisena johtajana.

GBA Ships edustaa paitsi lukutaidon ja koulutuksen tärkeyttä, myös monikulttuurisuutta ja palvelualttiutta. Logos Hopen vapaaehtoisista koostuva miehistö on kotoisin 64 eri maasta. Laivalla vierailee vuosittain jopa miljoona ihmistä. Laajasta kirjakaupasta löytyy yli 5000 teosta. Monille vierailijoille tämä on ensimmäinen mahdollisuus ostaa laadukkaita kirjoja edulliseen hintaan.

Perheniemi Neliöb. 15.-21.4.

Kirjakaupan lisäksi laivalla on kansainvälinen kahvila ja sen tiloissa järjestetään teatteriesityksiä, konferensseja ja monikulttuurisia tapahtumia. Laivan miehistö tekee yhteistyötä paikallisten tahojen kanssa jokaisessa satamassa tarjoamalla käytännön apua ja osoittamalla myötätuntoa ihmisille riippumatta heidän olosuhteistaan tai taustoistaan.

Govender, hänen vaimonsa Carlien ja heidän kaksi nuorta lastaan ovat nyt hyvästelleet laivan 400 vapaaehtoisesta koostuvan yhteisön. He asettuvat asumaan Saksan Baden-Württembergiin, mistä OM:n laivatyötä johdetaan. Govender on asunut kaikkiaan 14 vuotta järjestön laivoilla, joten muutto Saksaan on suuri muutos.

”Olen nähnyt läheltä työmme vaikutuksen ja ymmärrän, millainen kokemus laivalla asuminen ja palveleminen on. Oma kokemukseni antaa minulle hyvät lähtökohdat, kun nyt uskossa lähden viemään järjestöä eteenpäin”, Govender kertoo tiedotteessa.

Toimitusjohtajana Govender on vastuussa Logos Hopen johtamisesta ja hallinnoinnista sekä maissa toimivasta henkilöstöstä ja toiminnasta ympäri maailmaa.

Govenderin paikan Logos Hopen hallinnollisena johtajana ottaa eteläkorealainen Pil-Hun Park. Sekä Park että hänen vaimonsa Mi-Ae ovat palvelleet aiemmin johtotehtävissä Douloksella.

Logos Hope on parhaillaan Oranjestadissa Aruballa.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie

Aiheet