Sansa haastaa juoksemaan lähetystyön hyväksi

 
Soikkeli, Kastepohja, Viuhko

Sansan työntekijöitä ja vapaaehtoisia on osallistunut juoksutapahtumiin aiemminkin. Tänä vuonna he haastavat mukaan myös muiden järjestöjen ja seurakuntien väkeä. Marja Soikkeli (vas.), Ilkka Kastepohja ja Mervi Viuhko osallistuivat juoksutapahtumaan Tampereella 2015. Kuva: Päivi Kastepohja.

Medialähetys Sanansaattajat (Sansa) haastaa seurakuntien ja järjestöjen lähetystyön toimijat mukaan Run for Missions -lähetysjuoksuun. Lähetystyön hyväksi juostaan Tampere Maratonilla 16.9.2017.

– Tänä vuonna kerätään kokemuksia. Vuonna 2018 on tarkoitus tempaista näkyvästi, sanoo haastetta ideoinut Sansan kotimaisen työn sidosryhmäpäällikkö Marja Soikkeli.

Sansalla on kokemusta juoksutapahtumista, sillä sekä monet työntekijät että vapaaehtoiset harrastavat juoksua. Viime vuonna Tampere Maratonilla oli mukana kaksi viestijoukkuetta ja kannustajia. Silloinkin tavoitteena oli kerätä varoja lähetystyölle ja tehdä lähetystyötä tunnetuksi mutta myös kokea yhdessä liikunnan iloa.

Sansa 1kk vuosisop1

Myös kannatusjoukkoja tarvitaan

Tänä vuonna juoksuhaaste sai selvät ohjeet. Lähetystyön toimijat keräävät joukkueita viestimaratoniin, jossa neljä juoksijaa juoksee kukin kymmenen kilometriä. Lähetyksen hyväksi voi juosta myös puolimaratonin tai maratonin. Kannustusjoukot ovat yhtä tervetulleita mukaan kuin juoksijat.

– Tarkoitus on luoda iloista mieltä ja kohottaa kuntoa. Varojen keruun lisäksi voimme tehdä lähetystyötä tunnetuksi, Soikkeli sanoo.

Viestijoukkueiden kesken kilpaillaan leikkimielisesti parhaasta ajasta mutta myös siitä, mikä taho kerää eniten varoja lähetystyölle.

Kukin mukaan tuleva taho päättää itse oman keräyskohteensa ja miten varoja kerätään. Sansan keräyskohteen puolesta juoksevat ilmoittautuvat sivulla sansa.fi/juoksuhaaste. Sieltä saa myös lisätietoja.

Ilman joukkuettakin voi ilmoittautua viestimaratoniin, sillä joukkueita voidaan muodostaa yksittäisistä juoksijoista.

Liisa Heinänen

 
Sansa artikkeli1