Nuorten Kesä taipui taiteeseen ja kansainvälisyyteen

 

Sadat nuoret iloitsivat Jumalasta ja hänen antamistaan lahjoista Kansanlähetysopistolla Ryttylässä viime viikonvaihteessa.

TEKSTI JA KUVA: MIKAEL TAMMILEHTO

Kansanlähetyksen syntyajoista lähtien järjestettyyn Nuorten Kesään kokoontui tänä vuonna noin 650 eri nuorta. Teemana oli ”Jeesus ja minä”. Viikonlopun aikana kuultiin ja nähtiin myös tapahtumaa edeltäneen Life’10-leirin tuotoksia: musiikkia, teatteria ja tanssia. Nuorten Kesässä musisoivat muun muassa HB, Katajainen Kansa, The Truth, Maallikkosaarnaajat ja G-Powered.

Perheniemi Neliöb. 15.-21.4.

Perjantain jumalanpalveluksen saarnassa Mika Falk puhui harhaopeista ja niiden tunnistamisesta.

– Kaikkia harhaoppeja ei tarvitse tuntea, vaan tärkeintä on tunnistaa Jeesuksen ääni.

– Entä miten sitten oppia tuntemaan Jeesus? Siihen on vain yksi vastaus, Raamattu, Jumalan elävä sana.

Falk kehotti tarttumaan Raamattuun jo päivän alussa, jotta lukemaansa saisi sulatella koko päivän ajan.

– Tuolloin, missä tahansa oletkaan, voit maistella lukemaasi Jumalan sanaa.

Maailmalta
Ryttylään

Festareille osallistui myös joukko ulkomailta tulleita nuoria. Petra Meyer Hollannista, Alison Spingath Belgiasta ja Kelly Tomlin Yhdysvalloista nauttivat olostaan.

– Hauskaa on ollut, tytöt ilmoittivat.

– Bändit olivat hyviä, Kelly Tomlin riemuitsi.

Alison Spingath nautti eniten niin Life’10-leiriläisten kuin bändienkin esityksistä. Hän oli tytöistä ainut, joka on ollut Nuorten Kesässä aiemminkin.

– Ja ensi vuonna jälleen, hän hehkutti, ja muut yhtyivät tähän.

Houseband oli tehnyt vaikutuksen Petra Meyeriin. Hän suunnitteli opettelevansa ennen ensi vuotta suomenkielisiä lauluja ulkoa, jotta voisi yhtyä niihin helpommin.

Kelly Tomlinia puhutteli se, miten Jumala on antanut eri ihmisille erilaisia lahjoja. Hän iloitsi myös siitä, että sai nähdä konkreettisesti, kuinka kristyt ympäri maailman uskovat samaan Jumalaan.

Kaikki tytöt kokivat hyväksi sen, että olivat päässeet hetkeksi pois vanhem­piensa helmoista miettimään elämäänsä ja viettämään aikaa Jumalan kanssa.

Kristillistä nuortenfestaria
tarvitaan

Varusmiespalvelustaan Upinniemessä suorittava Samuli Kiviranta tuli festareille kavereidensa kanssa musisoimaan kiertävään kyläbändiin. Jo viidennettä kertaa Nuorten Kesässä ollut Samuli Kiviranta ei ehtinyt osallistua moneenkaan tilaisuuteen kyläbändikiireidensä vuoksi, mutta Katajaisen Kansan konsertissa hän oli ollut ja pitänyt siitä.

– Parasta oli se, kun pääsin tänne vain relaamaan ja viihdyttämään. Nyt on jotenkin vapautunut fiilis, hän kuvaili tunnelmiaan.

Johanna Kankkuselle ja Julia Palmulle menossa oli neljäs Nuorten Kesä. Johanna Kankkunen piti erityisesti lauantain kanavista, joissa pääsi muun muassa tanssimaan gospellattareita ja pohtimaan naiseutta tyttöjen kesken. Julia Palmulla oli takanaan rankka työkesä, ja viikonloppu kristillisellä nuortenfestarilla teki hyvää. Nuorten Kesää tytöt kuvaavat tankkauspisteeksi, jossa saa hetken nauttia uskovien yhteydestä. Molemmat kiittelivät puhuttelevia puheita, mutta olisivat toivoneet lisää bändejä.

– Laaja bänditarjonta houkuttelisi myös ei-uskovaisia, tytöt pohtivat.

Johanna Kankkusella oli sunnuntaina päällimmäisenä mielessä juuri päättyneen messun saarna.

– Sitä jää niin helposti voivottelemaan, kun ei tunnu löytävän itsestään mitään lahjoja, vaikka Jumala onkin niitä kylvänyt jokaiseen.

– Jeesus rakastaa meitä ja tietää, mikä meille on parasta. Kun vain uskaltaisimme heittäytyä siihen rakkauteen. Jumalalla on meille vaikka mitä tarjolla!