Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Nuoriso-Alfa sai oman puuhamiehensä

 

Kuva: Juhani Karvonen

Tuomo Teiniranta aloitti tänään ensimmäisenä Suomen Nuoriso-Alfa -koordinaattorina.

– Suomessa Nuoriso-Alfa ei ole saanut merkittävää jalansijaa, osin siitä syystä, ettei kukaan ole ollut sitä koordinoimassa, Teiniranta toteaa.

Ihanteena on nuorten vetämä Alfa-kurssi samanikäisille kavereille.

– Se on helppo ja hyvä työkalu seurakunnille nuorten toiminnan piristämiseksi ja monipuolistamiseksi.  Ihanne olisi, että nuoret voisivat vetää Alfaa nuorille, jolloin seurakunnan nuorisotyöntekijän ei tarvitsisi olla kuin päällekatsojana. Nuoriso-Alfa on erinomainen keino myös nuorten opetuslapseuttamiseen. Apuohjaajana oleminen opettaa vastuuseen.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

Nuoriso-Alfan yhden kokoontumiskerran kesto on lyhyempi kuin aikuisten Alfan.

– Puhetta on vähemmän ja opetuksessa pyritään esimerkiksi interaktiivisuuteen tai vaikkapa videoiden hyväksikäyttöön. Sinänsä aiheet ovat samat kuin aikuistenkin Alfassa.

Uutta materiaalia

Nuoriso-Alfan vetäjille ilmestyy elokuun lopussa täysin uusittu Ohjaajan opas. Kirja antaa perusteelliset ohjeet, joiden avulla kurssi on helppo suunnitella ja toteuttaa. Siinä on myös nuorisotyön konkareiden evästystä kurssin järjestämisestä. Evästystä antavat muun muassa Mike Pilavachi, Pete Greig, Gavin Calver ja Mark Oestreicher. Oppaan kustantaja on Päivä Osakeyhtiö.

Alfa-kurssi on kristinuskon perusteita käsittelevä kurssi. Se on suunnattu kaikille kristinuskosta kiinnostuneille, erityisesti äskettäin uskoontulleille sekä niille, jotka haluavat tarkistaa käsityksiään kristinuskosta.

Alfa-kursseja järjestävät kristilliset seurakunnat ja yhdistykset yli 150 maassa. Suomessa kursseja pitävät esimerkiksi Kansan Raamattuseura, luterilaiset seurakunnat ja vapaat kristilliset seurakunnat.

 
Päivä artikkelibanneri 11.3.- 2024