Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Suomen Lähetysseura lähetti apua Afrikan kuivuuteen

 

Lähetysseura on mukana tukemassa Afrikan kuivuudesta kärsiviä alueita. Lähetysseura lähetti heinäkuun puolessa välissä katastrofirahastostaan 70 000 euroa hätäapua Etiopian kuivuuden uhreille. Avustus toimitetaan Mekane Yesus –kirkon kautta perille.

– Apu toimitetaan tällä viikolla Gasaran alueelle, jonka Etiopian valtion avustustyötä ohjaava elin on osoittanut Mekane Yesus -kirkolle avustusalueeksi, kertoo Lähetysseuran Etiopian alue-edustaja Elisa Blomberg

Blomberg on ollut yhteydessä Mekane Yesus -kirkon kehitysosaston avustustyön koordinaattorin Debela Keneaan, joka kertoo, että avun kohteena on 8430 henkilöä.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Avustus aloitetaan viljanjaolla: jokainen saa kuukaudessa 15 kiloa maissia ja etiopialaisessa ruokavaliossa tavallisia hernelajeja 1,5 kiloa. Lisäksi jaetaan 0,5 litraa öljyä sekä lisäruokaa 4,5 kiloa kuukaudessa.

Elisa Blombergin tiedusteluun, mikä on yleinen tilanne Etiopiassa, Debela Kenea kertoi, että Somalilääni ja Kaakkois-Etiopia ovat eniten avun tarpeessa, erityisesti Gujji ja Borana.

Seuraava puoli vuotta kriittistä aikaa

Kaakkois-Etiopiassa on ollut kuivaa monena vuonna. Tänä vuonna sateet jäivät tulematta, minkä takia vilja ei kasvanut. Myös vesilähteet ovat kuivuneet. Puolet Gasaran alueen asukkaista on muuttanut kodeistaan etsiessään vettä. Myös kouluja on suljettu, koska lapset ovat lähteneet perheen mukana.

Mekane Yesus -kirkon kehitysosaston edustaja arvelee, että seuraavat 6-9 kuukautta ovat kriittisimpiä. Mikäli apua ei saada alueelle tarpeeksi, seurauksena on tauteja ja nälkäkuolemia.

 

Aiheesta aiemmin Seurakuntalaisessa: Afrikan sarven nälkäkatastrofi laajenee

 

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie