Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Sisäministeri Räsänen: ”Pahuutta ei voi hallita pelkästään lakeja tiukentamalla”

 
Kansanedustaja Päivi Räsäsen mielestä häneen kohdistuva poliisin esitutkinta ulotuu uskonnon- ja sananvapauden alueelle. KUVA: Jenniina Nummela

Kansanedustaja Päivi Räsäsen mielestä häneen kohdistuva poliisin esitutkinta ulotuu uskonnon- ja sananvapauden alueelle. KUVA: Jenniina Nummela

Oslon murhenäytelmä, jossa menetettiin 77 ihmishenkeä on laittanut suomalaisetkin kyselemään, voimmeko olla turvassa tämän kaltaiselta toiminnalta. Sisäasiainministeriön päätehtäviä on taata maamme sisäinen turvallisuus. Onko Suomessa nostettu valmiuksia turvallisuuden takaamiseksi, tiedusteltiin sisäministeri Päivi Räsäseltä.

– Norjan järkyttävä joukkosurma ei aiheuta Suomeen kohdistuvien uhka-arvioiden muutosta, sillä tapauksella ei näytä olevan yhteyksiä Suomeen. Silti Suomessakin poliisi on tehostanut nettikirjoittelun valvontaa, kertoo Räsänen

Räsäsen mukaan Suojelupoliisi myös seuraa tiiviisti pienten, mahdollisesti laittomuuksiin sortuvien ääriryhmien toimintaa. Räsänen toteaa olleen helpottavaa, ettei kyseessä todennäköisesti ollut kansainvälisen rikollisjärjestön isku.

– Toisaalta yksittäisen henkilön sairaiden suunnitelmien selvittäminen ja torjunta on poliisille erityisen vaikeaa. Olen käynnistänyt sisäministeriössä jo aiemmin kaavaillun aseturvallisuuden kokonaisselvityksen. Lisäksi osallistun räjähteiden lähtöaineiden kauppaan liittyvien EU-asetusten valmisteluun, Räsänen kertoo.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

Räsänen muistuttaa, että pahuutta ei voi hallita pelkästään lakeja ja valvontaa tiukentamalla.

– Iskusta selviytynyt nuori haastaa meidät yhteisöllisyyteen, lähimmäisestä välittämiseen ja heikoista huolehtimiseen: ”Jos yksi ihminen voi osoittaa näin paljon vihaa, niin ajatelkaa, kuinka paljon rakkautta me kaikki yhdessä voimme osoittaa!” , Räsänen siteeraa.

– Kristillistä kulttuuria ei puolusteta vihalla tai väkivallalla vaan rakkauden ja armon sanomalla. Jokaisen ihmisen ainutkertaisen arvokasta elämää tulee puolustaa. ”Samoin tulee myös teidän rakastaa muukalaista”, muistutetaan Raamatussa.

– Käsittämättömän pahuuden edessä minua lohduttaa ajatus siitä, että yhden ihmisen – Jeesuksen -rakkaus on saanut enemmän aikaan kuin kaikkien maailman ihmisten viha yhteensä. Rakkaus on vihaa suurempi voima.

 

Lue Räsäsen koko haastattelu Uusi Tie -lehden tämän viikon numerosta (31.)