Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Suomalaisnuoret oppivat mediataitoja Kroatiassa

 
Summer Mission School

Viime kesänä ensimmäistä kertaa järjestetyssä Summer Mission Schoolissa tehtiin muun muassa videoprojekteja. Kuva: www.jensarbogast.de.

– Lähetystyön jatkumiseksi on tärkeä luoda toimintaa, jonka kautta nuoret kiinnostuvat. Innokkaat nuoret avaavat myös Sansan työlle ihan uudenlaisia tulevaisuuden näkymiä, sanoo mediakoordinaattori Petteri Rantamäki.

Medialähetys Sanansaattajat (Sansa) järjesti ensimmäisen Summer Mission Schoolin, ”lähetyksen kesäkoulun”, Kroatian Kutinassa viime kesänä. Kokemukset olivat niin hyvät, että ensi heinäkuussa kesäkoulu järjestetään uudestaan.

Neljän viikon tavoitteena on vastuuhenkilö Petteri Rantamäen mukaan tutustuttaa nuoret lähetystyön maailmaan ja tarjota työkaluja medialähetyksen tekemiseen. Viimeksi keskityttiin videotuotantoon ja valokuvaamiseen.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Kesäkoulu tukee seurakuntien lähetystyötä

Kesäkoulu on suunniteltu pääsääntöisesti suomalaisille, mediasta ja lähetystyöstä kiinnostuneille nuorille sekä nuorille aikuisille. Alaikäraja on 16 vuotta, mutta ehdotonta yläikärajaa ei ole. Hakuaika on parhaillaan käynnissä.

Summer Mission School tukee seurakuntien lähetystyötä lisäämällä seurakuntalaisten mediataitoja, tekemällä lähetyskasvatusta nuoria innostavalla tavalla ja antamalla heille taitoja tehdä esimerkiksi omia lyhytvideoprojekteja.

Sansan lisäksi järjestäjinä ovat Kroatiasta käsin toimiva kansainvälinen nuorten ryhmä M18 sekä Kutinan evankelinen seurakunta.

Lue lisää

 
Sansa artikkeliban.1.5.- MJa