Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

KATSO VIDEO: Paavi piispoille Vatikaanissa: ”Suomi on pirullinen kieli oppia”

 

Paavi Franciscuksen oli huolissaan Suomessa asuvien selviämisestä kylmässä ilmanalassa ja ihmetteli, miten ”pirullisen vaikeaa” suomen kieltä voi oppia.
Suomen kirkkokuntien piispat tapasivat Paavin yksityisvastaanotolla Vatikaanissa.

Piispa Kaarlo Kalliala johdatti suomalaispiispojen delegaation tapaamaan paavi Franciscuksen Pyhän Henrikin päivänä torstaina 19.1. tammikuuta paavin yksityisvastaanotolla Vatikaanissa. Kallialan lisäksi tapaamisessa olivat mukana myös piispa Teemu Sippo Suomen katolisesta kirkosta sekä metropoliitta Elia ortodoksikirkosta.

Hyväntuulinen paavi vitsaili suomalaisvieraille näiden vaikeasta kielestä ja Pohjolassa tarkenemisesta. Turun piispa katsoi tilanteessa viisaimmaksi vaihtaa kielen espanjaksi. – En puhu espanjaa, mutta ymmärrän kuitenkin kaiken, minkä sanon, Kalliala sanaili.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Piispa Kalliala esitti suomalaisvieraiden tervehdyksen ja antoi paaville lahjaksi sata rauhankyyhkyä. Rauhankyyhkyillä tuetaan paavi Franciscuksen nimissä Kirkon Ulkomaanavun rauhantyötä Syyriassa. Lahjan ojensivat paaville piispan mukana matkustaneet lapsenlapset, Ilona ja Julius.

– Kun Suomi nyt täyttää tänä vuonna itsenäisenä valtiona 100 vuotta, Julius ja Ilona tahtovat antaa teille lahjaksi sata rauhankyyhkyä.

Katso video [YouTube].

 

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)