Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Nuoret aikuiset liittyivät ahkerasti kirkkoon Tampereella

 

Tampereen vanhan kirkko jouluasussa. KUVA: Wikimedia Commons

Nuorten aikuisten osuus kirkkoon liittyneistä Tampereella kasvoi edellisvuosista. Viime vuonna nuorten aikuisten osuus kirkkoon liittyneistä oli 350 ja tänä vuonna vastaava luku oli 405. Asiasta kerrotaan seurakuntayhtymän verkkosivuilla.

– Myös kirkkoon liittyneiden kokonaismäärä nousi reippaasti vuoteen 2010 verrattuna, kertoo yhteisen seurakuntatyön johtaja Timo Takala.

– Yhteensä liittyneitä oli tänä vuonna 726, mikä on liki 100 enemmän kuin keskimäärin viime vuosina.

Kirkkoon liittyneiden määrä on kasvanut tasaisesti kuuden viime vuoden ajan.

Perheniemi Neliöb. 15.-21.4.

– Syitä on varmasti useita, mutta kirkolliset toimitukset ovat yksi selkeä peruste liittyä kirkkoon. Luvuissa näkyvät myös kirkosta eronneet, jotka asiaa pohdittuaan päättävät palata takaisin kirkon jäseniksi, Takala toteaa.

Kirkosta eroaminen on viime vuoden eropiikin jälkeen palautunut takaisin aiempien vuosien tasolle. Tänä vuonna eronneita oli yhteensä 2629. Joulukuu synkisti tilastoja.

– Joulukuussa erottiin selvästi enemmän kuin aiempina vuosina vastaavaan aikaan. Yleensä luku on ollut neljänsadan paikkeilla ja nyt eronneita oli liki 700.

Takala uskoo, että yksi selitys eropiikille löytyy tiukentuneesta taloustilanteesta. Jotkut haluavat säästää kirkollisveroista.

– Tamperelaisten taloudelliset ongelmat näkyvät seurakuntien diakoniatyössä kasvavina asiakasmäärinä. Myös seurakuntien raha-asiainneuvontaan on tullut lisää avuntarvitsijoita.

Kirkkoon kuuluu vuoden 2011 lopussa 148 741 tamperelaista, mikä on reilu tuhat vähemmän kuin viime vuonna.

 
artikkelibanneri Uusi Tie