Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

”Helluntaiherätys ei voi laittaa yksittäistä seurakuntaa kuriin”

 

(kuva:sxc.hu)

Helluntaiherätykseltä puuttuu sanktiojärjestelmä, joka mahdollistaisi yksittäisten seurakuntien toimintaan puuttumisen, Ristin Voiton toimituspäällikkö toteaa. Kysymys nousi viime viikolla pinnalle Iltalehden uutisoitua lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuomitun pastorin esiintymistä seurakunnassa.

Helluntaiseurakuntien vuoden 2008 lasten hyväksikäyttötapaukset nousivat jälleen esiin, kun Iltalehti uutisoi yhden tekijöistä puhuneen helluntaiseurakunnan tilaisuudessa. (Lue juttu tästä)

Helluntaiseurakuntien viikkolehden Ristin Voiton toimituspäällikkö Anssi Tiittanen tähdensi Radio Dein Päivän kysymys -haastattelussa tiistaina, ettei helluntaiherätys voi liikkeenä juurikaan puuttua paikallisten seurakuntien tekemisiin.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

– Seurakunnat ovat itsenäisiä. Herätysliike ei voi laittaa yksittäistä seurakuntaa kuriin.

Iltalehden jutussa esiin noussut henkilö ei ole helluntaiseurakunnan työntekijä. Hän toimi puhujana yksittäisessä tilaisuudessa.

Helluntaiseurakunnat antoivat hyväksikäyttöasiasta julkilausuman tammikuussa 2009. Sen mukaan lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuomittu henkilö menettää toimintaoikeutensa helluntaiseurakunnissa kolmeksi vuodeksi, ja lapsi- ja nuorisotyön piirissä lopullisesti.

Tiittasen mielestä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuomitun kohdalla julkilausumaa olisi tulkittava niin, ettei hän enää voi toimia lainkaan seurakunnan pastorina.

– Suomalaiset helluntaiseurakunnat ovat pieniä, keskimäärin muutaman sadan hengen seurakuntia. Pastori ei käytännössä voi olla olematta tekemisissä lasten ja nuorten kanssa.

Kuuntele Anssi Tiittasen haastattelu Radio Deissä (alla).