Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Niilo Räsänen: Jumalasta on tehty mykkä

 

Kansanlähetysopiston rehtori, teologian tohtori Niilo Räsänen ottaa uusimmassa Uusi Tie -lehdessä kantaa teologiaan, joka vaientaa Jumalan. ”Meidän aikamme suurin kiusaus on, että kiellämme Jumalan sanallisen ilmoituksen. Kysymykseen, joka esitettiin jo Raamatun alkulehdillä: ’Onko Jumala todella sanonut?’, moni aikamme teologi vastaa: ’Jumala ei todellakaan ole sanonut.’”

Tämä näkyy Räsäsen mukaan siinä, että kun perinteisesti kirkoissa on kehotettu hiljentymään Jumalan sanan äärelle, moderni versio lyhentää muotoon: ”Hiljentykäämme”. Raamatun äärellä hiljenemisen sijaan kehotetaan hiljentää elämän tahtia.

Niilo Räsänen kysyy, mitä siitä seuraa, kun kirkossa kehotetaan hiljentymään, mutta ei ensi sijassa kuuntelemaan Jumalan sanaa. ”Viiden lapsen isänä itselläni tulee ensimmäisenä mieleen, etteivät lapsiperheet ole enää tervetulleita kirkkoon. Kun ihmiset tulevat hiljentymään kirkkoon, lapsiperheet älkööt vaivautuko. Lapsista lähtee aina sen verran melua, että ’hiljentyjät’ eivät pääse keskittymään mielipuuhaansa”, Räsänen kirjoittaa.

Räsäsen mukaan myös hiljaisia hetkiä tarvitaan, mutta elämän tärkeimmän asian äärellä ollaan silloin, kun hiljennytään kuuntelemaan Jumalan sanaa.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

Niilo Räsäsen kolumnin voi kokonaisuudessaan lukea tästä linkistä.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie