Myös Espoo aikoo uudelleen arvioida Kirkko ja kaupunki -median yhteistyön

 

Vantaan seurakuntien yhteinen kirkkovaltuusto päätti irtisanoa Kirkko ja kaupunki -median yhteistyösopimuksen kesäkuun alussa pidetyssä kokouksessa. Myös Espoo aikoo arvioida sopimuksen uudestaan.

Kesäkuun alussa Vantaan seurakuntien yhteinen kirkkovaltuusto päätti irtisanoa sopimuksen pääkaupunkiseudun seurakuntien yhteisen Kirkko ja kaupunki -median kanssa. Kirkkovaltuuston päätös syntyi tiistaina 4. kesäkuuta. Nykyinen sopimus päättyy vuoden 2020 lopussa.

Helsingin, Espoon ja Vantaan seurakuntayhtymien yhteinen Kirkko ja kaupunki -media on toiminut vuoden 2017 alusta lähtien. Seurakuntayhtymät yhdistivät voimansa ja sijoittivat yhteen yhteiseen lehteen ja verkkosivustoon. Aikaisemmin kullakin kaupungilla oli omat printtimediansa.

Jalohaukat leiri vko 2

Espoon seurakuntien yhteinen kirkkoneuvosto käsitteli kokouksessaan maanantaina 10. kesäkuuta Kirkko ja kaupunki -median sopimusta, sillä kirkkoneuvoston jäsen Risto Sepponen oli tehnyt aloitteen aiheesta.

Sepponen esittää aloitteessaan, että pääkaupungin seurakunnat valmistelisivat yhdessä strategian, joka varmistaisi seurakunnille paremmat mahdollisuudet vaikuttaa median kustannuksiin ja ottaisi paremmin huomioon seurakuntien viestintätarpeet. Lisäksi strategiassa pitäisi huomioida painetun median merkityksen väheneminen ja verkkomedian vahvempi hyödyntäminen.

Aloitteessa ehdotetaan myös, että Espoon seurakuntayhtymä irtisanoisi Kirkko ja kaupunki – median sopimuksen Espoon seurakuntien neuvotteluaseman parantamiseksi.

”Yhteistyötä ei haluta purkaa, mutta meillä on muutostarpeita. Espoon tavoitteet eivät välttämättä ole ihan samat kuin Helsingissä ja Vantaalla”, Risto Penttinen kertoo Helsingin Sanomissa.