Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Muslimin tie ristin juurelle ei ole helppo

 

Kuva: Arthit Longwilai/123rf.com

Teologian tohtori Martti Vaahtoranta kertoo, mitkä tekijät edesauttavat muslimin kääntymistä kristityksi ja mitkä tekevät siitä vaikeaa.

Suomessa ja Saksassa pakolaiset ovat alkaneet tulla uskoon. Voiko muslimi kääntyä kristityksi? Mitä eroa on kristinuskolla ja islaminuskolla?

Muslimin tie kristityksi ei välttämättä ole niin yksinkertainen ja helppo. Teologian tohtori, muslimien parissa lähetystyötä tehnyt Martti Vaahtoranta kertoo siitä, miksi muslimin olisi kenties helppo kääntyä kristityksi ja miksi taas niin kovin vaikeaa.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Riitelevät velipuolet

– Islamin usko on abrahamilainen kirjauskonto, kuten kristinusko ja juutalaisuus ovat. Pidämme Abrahamia esi-isänämme ja maailmankuvamme ovat lähellä toisiaan. Aikamme on lineaarista, meillä on Luoja, meille on annettu laki ja aikojen lopulla meidät tuomitaan, Vaahtoranta kertoo.

Huolimatta näistä yhtäläisyyksistä kristinuskossa on joitain perustavanlaatuisia elementtejä, joita muslimit eivät voi hyväksyä. Martti Vaahtorannan mukaan muslimit ovat kuin rokotettuja kristinuskoa vastaan. He taistelevat monoteismin puolesta sellaisena kuin he itse sen ymmärtävät. Heidän mielestään Jumala ei voi olla kolmiyhteinen, koska on vain yksi Jumala. Muslimit ajattelevat, että kristityt ovat väärentäneet pyhän kirjan, sillä Koraani on ainoa oikea. Näin kristityt ja muslimit ovat kuin velipuolet riitelemässä samasta perinnöstä.

Tämä artikkeli on tiivistelmä. Lue koko juttu osoitteessa nuotta.com.

Teksti: Susanna Hulkko