Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

”Eurooppa tulee evankelioida uudelleen”

 

Protestanttinen herätyskristillisyys on pieni

Yli 700 herätyskristittyä johtajaa on kokoontunut Puolan Wislaan rohkaisemaan toisiaan Euroopan uudelleen evankelioimisessa.

Kristityt vaikuttajat ympäri maanosan ovat kokoontuneet yhteen viikon ajaksi ja jakaneet kokemuksiaan ja ideoitaan muun muassa evankelioimisessa, sielunhoitotyössä ja median kautta vaikuttamisessa.

– Konferenssin keskeinen idea on varustaa kristittyjä johtajia, kuten seurakuntien pastoreita ja järjestöjen työntekijöitä Euroopan uudelleen evankelioimiseen, kertoi avauspäivänä puhunut konferenssin johtoryhmän jäsen Alexander Fink.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Forumin viestintäverkostoon osallistuu espanjalainen Joel Forster, joka päätoimittaa viisi kuukautta tuoretta Evangelical Focus -verkkolehteä. Lehden ideointi on saanut alkunsa edellisissä foorumeissa ja sen toimitus on peräisin pääosin espanjankielisestä Protestante Digital -lehdestä, joka on yksi suuria latinalaisen kielialueen evankelikaalisia verkkojulkaisuja. Myös yhteys maailman evankelioimista edistävän Lausannen liikkeen johtoon on vahva.

– Haluamme olla äänenä evankelikaalisille seurakunnille ja yksilöille nimenomaan Euroopassa. Erityisesti Etelä- ja Itä-Euroopassa herätyskristilliset protestantit ovat häviävän pieni vähemmistö, jotka koostaan huolimatta kuitenkin usein vaikuttavat merkittävästi yhteisöön, jossa elävät, Forster sanoo.

Evangelical Focus julkaisee päivittäin 2-3 uutista, jotka koskevat yleensä jollain tapaa Eurooppaa. Lisäksi sivustolla julkaistaan viikottain blogikirjoituksia sekä kulttuuria käsitteleviä artikkeleita. Aiheet voivat käsitellä esimerkiksi jonkin pienen paikallisseurakunnan diakonista toimintaa esimerkiksi Välimeren ylittäneiden pakolaisten parissa tai EU-politiikkaa. Artikkelit voivat käsitellä myös kristityn näkökulmaa populaarikulttuuriin, kuten elokuviin ja musiikkiin.

– Tavoitteemme on antaa tilaa ruohonjuuritasolta nouseville äänille, ei olla sanelemassa, mitä eurooppalainen herätyskristillisyys on. Tästä syystä etsimme koko ajan herätyskristillisiä yhteistyökumppaneita ympäri Eurooppaa, tällä hetkellä erityisesti Suomesta, Ruotsista ja Tanskasta, Forster päättää.

European Leadership Forum -konferenssi järjestetään nyt 13. kerran. Suomalaisia osallistujia on tällä kertaa mukana ainakin Suomen ev.-lut. Kansanlähetyksestä, Opiskelija- ja Koululaislähetyksestä sekä United Community Church -seurakunnasta. Konferenssin yksi viidestä pääpuhujasta on Uusi Tie -lehden päätoimittaja Leif Nummela.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie