Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Euroopan evankelikaalit kokoontuvat elävän kristillisyyden elvyttämiseksi

 

Stefan Gustavsson on yksi European Leadership Forumin isistä. Kuva: Matti Korhonen

Seitsemänsataa kristittyä johtajaa kokoontui viime lauantaina vajaan viikon kestävään konferenssiin Unkarin Egeriin. Evangical Leadership Forum on vuosittainen kutsutapahtuma, jossa evankelioimista ja raamatullisuutta korostavat kristityt yli tunnustuskuntarajojen tapaavat toisiaan. Luennoille ja seminaareihin on hankittu maailman johtavat kristityt opettajat. Yksi idean isistä on ruotsalainen apologeetta Stefan Gustavsson.

– Tarkoituksenamme on auttaa Euroopan kirkkoa palaamaan raiteilleen ja tulemaan eläväksi evankeliumia julistavaksi kirkoksi. Toimimme, jotta kristityillä olisi luottamus siihen, että sanomamme on totuus maailmankaikkeudesta. Jumala on todellinen ja Jeesus Kristus on palauttanut rikkoutuneen suhteemme Jumalaan, Gustavsson sanoo.

Evangelical Leadership Forumin juuret ovat Euroopan Evankelisen Allianssin vuonna 2002 järjestämässä Hope21-tapahtumassa, jonka yhdessä kanavassa kokoontuivat eurooppalaiset apologeetat. Kanavan pääpuhujana oli Suomessa hiljattain vieraillut William Lane Craig.

– Paikalla oli 130 kristittyä, joista monet sanoivat tuntevansa työnsä yksinäiseksi, sillä he eivät olleet saaneet tukea omasta seurakunnastaan. Saimme tapahtumasta paljon positiivista palautetta. Niinpä päätimme jatkaa ja kutsua mukaan lisää porukkaa, Stefan Gustavsson kertaa.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Seuraavana vuonna mukaan otettiin myös muita kanavia apologian lisäksi. Kymmenessä vuodessa tapahtuma on kasvanut seitsemäänsataan osallistujaan ja 21 eri kanavaan. Apologetiikan lisäksi tarjolla on muun muassa järjestöjohtajien, mediatyöntekijöiden, lähetystyöntekijöiden, tiedemiesten, nuorisotyöntekijöiden ja taiteilijoiden kanavat. Kanavien lisäksi tapahtumassa on valtava määrä seminaareja ja työpajoja.

Evangelical Leadership Forum ei kuitenkaan ole vain opiskelun ja älyllisen ajattelun kanava. Rukoukselle, ylistykselle ja henkilökohtaisille kontakteille ja keskusteluille on varattu runsaasti aikaa.

– Tarvitsemme kristittyjen yhteyttä ja henkilökohtaisia suhteita. Yhteys on täällä aivan mahtava. Panemme eri tunnustuskuntia jakavat asiat taka-alalle ja keskitymme siihen, missä on Euroopan todellinen taistelu. Euroopassa taistellaan siitä, onko Jumalaa olemassa, onko kristinusko totta, oliko Jeesusta edes olemassa vai oliko hän vain myytti, onko Uutta testamenttia mielekästä lukea, Gustavsson luettelee.

 
artikkelibanneri Uusi Tie