Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Moottoripyöräkerho julistaa anteeksiantamusta

 

Gospel Ridersin jäseniä Miehikkälän iltatorilla 15.7.2015. Kuva: Reijo Ruotsalainen.

Kristillisen moottoripyöräkerhon Gospel Ridersin 7xSF-evankeliointiajon aikana on tullut jo useampi ihminen uskoon.

Parhaillaan menossa oleva 7xSF-evankelioimiskiertue järjestetään tänä kesänä neljättä kertaa. Kiertue on tänä vuonna jakautunut neljään ryhmään, jotka liikkuvat moottoripyörillä Lapissa, Pohjois-Suomessa, Länsi-Suomessa ja Itä-Suomessa.

Ennakkoon kiertueelle on ilmoittautunut 86 motoristia, mutta pääkoordinaattori, mediaevankelista Reijo Ruotsalainen arvelee, että yhteensä mukana on noin 300-400 ajajaa.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

– Ennakkoon ilmoittautuneista suurin osa on mukana koko matkan. Mukaan voi kuitenkin liittyä ja ajaa mukana osan matkaa, hän selvittää.

Vaihda kaistaa -teemalla etenevä kampanja on vuoden suurimpia evankeliointitapahtumia Suomessa. Teemalla Gospel Riders haluaa muistuttaa motoristeja ja muitakin tienkäyttäjiä vastuullisesta, ennakoivasta ja muut huomioon ottavasta tiellä liikkumisesta. Samalla kaistan vaihtoon liittyy syvällisempi sanoma siitä, kuinka kaistanvalinta määrittää sen, mihin elämässä lopulta päätyy.

Kohtaaminen koskettaa

Kampanjan aikana Gospel Riders järjestää toritapahtumia sekä vierailee lastenleireillä ja rippileireillä. Lisäksi motoristit keskustelevat ihmisten kanssa kaikkialla missä heitä kohtaavat.

– Yksi henkilö tuli uskoon ABC:n pihassa, kun pysähdyimme tankkaamaan pyöriämme, iloitsee Ruotsalainen.

Gospel Riders on painattanut motoristiraamattua, joka sisältää Uuden Testamentin ja psalmit sekä motoristien henkilökohtaisia todistuksia uskoontulostaan värivalokuvineen. Raamattuja on kiertueella ilmaiseksi jaossa, ja Ruotsalaisen mukaan niitä on jaettu muun muassa mopopojille.

– Raumalla kymmenen ihmistä halusi antaa elämänsä Jeesukselle, Ruotsalainen kuvaa toritapahtuman vaikutusta ihmisiin.

Samalla hän huomauttaa, että on tärkeää auttaa vasta uskoontullutta löytämään seurakuntaan. 7xSF on yhteiskristillinen kiertue, joten paikkakunnasta riippuen mukana on eri seurakuntien edustajia.

– Tapahtumissa paikalliset seurakunnat ovat mukana ja ohjaamme uskoon tulleet heidän piiriinsä, Ruotsalainen kertoo.

Motoristeja myös muualta maailmasta

7xSF-kiertue starttasi 13.7. Kuusankoskelta ja sen aikana motoristit vierailevat sadalla eri paikkakunnalla. Kampanjaa tukevat useat evankelis-luterilaiset ja vapaiden suuntien seurakunnat.

7xSF-kampanja päättyy heinä-elokuun vaihteessa Euroopan kristillisiä motoristikerhoja kokoavaan EMC-ralliin Lohjan Vivamossa. Ruotsalaisen mukaan tapahtuma kerää noin 1000 motoristia eri maista Suomeen. EMC-ralli järjestetään vuosittain ja Suomessa se on noin kymmenen vuoden välein.

Gospel Riders on kristillinen moottoripyöräkerho, jonka tavoitteena on tukea jäsentensä hengellistä kasvua. Se haluaa myös kehittää jäsentensä vastuullisuutta ja ajotaitoa liikenteessä. 35-vuotias Gospel Riders toimii yhteiskristillisellä periaatteella toinen toistaan kunnioittaen. Jäseniä sillä on noin tuhat.