Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Seurakunnat perinteinen näky kesäfestareilla

 

Suomessa järjestetään kesäisin useita musiikkifestivaaleja.

Ihmisten aito kohtaaminen keskellä festarihälinää on monen seurakunnan tavoite tänäkin vuonna. Hiljentymiselle ja keskustelulle halutaan antaa mahdollisuus.

Viime viikonloppuna Ilosaarirock rikkoi kävijätavoitteensa 52 000 kävijällä. Perjantaina ja lauantaina menossa oli myös Joensuun helluntaiseurakunnan järjestämä Ilosaarirock-aktio, johon osallistui aktiolaisia myös Joensuun vapaaseurakunnalta ja luterilaiselta seurakunnalta. 

Ilosaarirock-aktiolla on pitkät perinteet 90-luvulta asti. Aktion vastuuhenkilön, Joensuun helluntaiseurakunnan seurakuntapastori Malla Voutilaisen mukaan aktiossa haluttiin tänä vuonna keskittyä ihmisten kohtaamiseen ajan kanssa.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

– Ihmisten kanssa syntyi todella hyviä keskusteluja, kun kysyimme mitä heille kuuluu ja kuinka festarit sujuvat. He huomasivat, että olimme kiinnostuneita heistä, emmekä vain tyrkänneet evankeliumia ja kaikonneet äkkiä pois, Voutilainen kertoo.

Ilosaarirockin vilkkain päivä oli lauantai, jolloin osa aktiolaisista kierteli pareittain festarialueella. He keskustelivat ihmisten kanssa ja jakoivat halukkaille materiaalia, joka sisälsi uskoontulokertomuksia.

– Meillä oli myös torilla teebussi, jossa tarjosimme ihmisille virvokkeita. Lisäksi torilla tarjottiin niskahartiahierontaa. Teltassa nukutun yön jälkeen se on tarpeen, Voutilainen kuvaa aktion kulkua.

Retriitti festareilla

Ensi viikonloppuna Oulun seurakunnat tarjoavat ihmisille mahdollisuuden hengähdystaukoon ja jalkojen lepuutukseen Qstockissa. Loppuunmyyty festivaali vetää Ouluun noin 30 000 festarivierasta.

Oulun seurakuntien ständi on jo perinteinen näky festivaaleilla. Aamusta iltaan asti avoimella ständillä päivystää seurakunnan työntekijöitä ja vapaaehtoisia. Osa työntekijöistä ja vapaaehtoisista myös kiertelee festarialueella.

Ständiltä saa keskusteluseuran ja hengähdystauon lisäksi raikasta vettä juodakseen. Halukas festarivieras voi osallistua instant-retriitin ja saada mukaansa rukoushelminauhan.

Tuiran seurakunnan seurakuntapastori Helena Paalanteen mukaan kirkon mukana olo on saanut yleisöltä ja järjestäjiltä edellisvuosina lämpimän vastaanoton.

”Seurakunnan kuuluu olla siellä missä ihmisetkin ovat”, Paalanne tiivistääkin syyn festareilla oloon.

Myös moni muu luterilainen tai vapaiden suuntien seurakunta on tänäkin vuonna mukana kesäfestareilla. Esimerkiksi HimosFestivaaleilla ja Provinssirockissa järjestettiin aktiot. Ensi viikonloppuna järjestetään Pipefest-aktio.

Kuva: Pixabay