Ministeriö leikkaamassa kirkon koulutuksen Järvenpäästä ja Kauniaisista

 

Opetusministeriö haluaa lakkauttaa kirkon nuorisotyönohjaajien ja diakonien koulutuksen Järvenpäässä ja Kauniaisissa. Ministeriö on esittänyt Diakonia-ammattikorkeakoulun eli Diakin ylläpitäjähallitukselle, että koulutus halutaan keskittää pääkaupunkiseudulla yhteen toimipaikkaan.

Diakin ylläpitäjähallitus hyväksyi opetusministeriön esityksen 13. huhtikuuta pitämässään kokouksessa äänin 6-3.

Järvenpään ja Kauniaisten toimipaikkojen lisäksi Diakin Helsingin toimipaikan tulevaisuus on hämärän peitossa, sillä kolmen etelän toimipaikan opiskelijat eivät mahdu Sturenkadulla toimiviin opetustiloihin.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

Opetusministeriö ei ole tehnyt esitystä siitä, missä uusi keskitetty Diak Etelän toimipaikka sijaitsisi eikä sitä, tulisiko kyseeseen aivan uuden kampusalueen rakentaminen.

Muutos on kirkon koulutukselle merkittävä, sillä valtaosa seurakuntien nuorisotyöntekijöistä sekä merkittävä osa diakoneista valmistuu Diak Etelän toimipisteistä Järvenpäästä, Kauniaisista ja Helsingistä.

Kauniaisten toimipaikkaan lisättiin kolme vuotta sitten nuorisotyöntekijäkoulutuksen aloituspaikkoja opetusministeriön ja Diakin yhteisellä päätöksellä. Päätöksen jälkeen Suomen Raamattuopiston Säätiö investoi 3,4 miljoonaa euroa Diakin ja kirkon nuorisotyöntekijäkoulutukseen käyttöön tarkoitettujen opetustilojen rakentamiseen.

Yhteishaku Diakonia-ammattikorkeakoulun nuorisotyöntekijöiden ensi syksyn koulutusohjelmaan päättyi tänään. Sosionomi (AMK) -tutkintoon tähtäävä koulutus on 3,5-vuotinen.