Lähetyslaiva Doulos ei joudu vieläkään romuraudaksi

 

Lähetyslaiva MV Doulos on maailman vanhin, vielä viime vuoden lopulle käytössä ollut matkustaja-alus, jonka ”eläkkeelle jäämisestä” uutisoitiin vuoden 2009 lopussa. Kuukausi sitten laiva kuitenkin siirtyi singaporelaisen Eric Saw -nimisen kristityn liikemiehen omistukseen. Jälleen kerran Doulos vältti joutumisen romutettavaksi.

Sata maata ja viisisataa satamaa

Eric Saw ei ole ensimmäistä kertaa tekemisissä ainutlaatuisen, 95-vuotiaan, Doulos-laivan kanssa.
– Olen käynyt perheeni kanssa Douloksella useita kertoja. Aina silloin, kun se on vieraillut Singaporessa. Mutta mieleeni ei koskaan tullut, että tämä historiallinen laiva olisi joskus minun hoidossani!
– Näemme perheeni kanssa hyvin selvästi Herran käden ja tahdon tässä omistajanvaihdoksessa ja rukoilemme, että osoittautuisimme uskollisiksi ja kelvollisiksi Jumalan huoneenhaltijoiksi, Eric Saw toteaa.

Kun viralliset asiakirjat oli allekirjoitettu 18. maaliskuuta järjestettiin juhla, jossa kiitettiin Jumalaa laivan tähänastisesta, 32-vuotisesta palvelusta evankeliumin työssä. Tänä aikana se on vieraillut yli 100 maassa ja runsaassa 500 satamassa.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Ei enää maailman merille

Kun laiva on korjattu, Eric Saw suunnittelee avaavansa laivan yleisölle. Mutta hän ei suunnittele enää lähettävänsä Doulosta seilaamaan maailman merille, vaan haluaa sille pysyvän ”kotipaikan”. Saw’n suunnitelmissa on avata laivassa näyttely, joka kertoo laivan historian eri vaiheet rahtilaivavuosista rannikkovartiostokauden ja risteilyalusvaiheen kautta viimeisimpään tehtävään maailman suurimmaksi kelluvaksi kirjanäyttelyksi ja yli 50 maasta kootun kristittyjen yhteisön kodiksi.

– Haluaisimme laivalle myös pienen raamattukoulun, jossa seurakuntien kiireiset maallikkojäsenet voisivat kasvaa uskossaan. Erityisesti haluamme jatkaa Douloksen mahtavassa hengessä, jonka jokainen Douloksella käynyt on voinut aistia, eli rakkauden, ystävyyden ja yhteyden hengessä, Eric Saw sanoo ASSIST News Servicelle antamassaan haastattelussa.

 

 
Päivä artikkelibanneri 11.3.- 2024