Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Ministeri Antti Rinne: ”Olen seurakunnan aktiivi”

 

– Pikkusen pyöree heppu ja vähän rosoinen puhetapa. määrittelee Antti Rinne omaa äijäfeminismiään. KUVA: Laura Kotila / valtioneuvoston kanslia

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne kertoo Radio Dein Vaaliekstrassa olleensa luottamushenkilönä Mäntsälän seurakunnan kirkkovaltuustossa: – Olen seurakunnan aktiivi, hän määrittelee. Rinteen mukaan hänelle ovat tärkeitä elämänkulkuun liittyvät kirkon riitit.

– Minulle uskonto on merkinnyt sitä, että voi uskoa siihen, että on joku itseäni suurempi voima, johon voi tukeutua, kun tulee vaikeita paikkoja. Sillä on eri elämänvaiheissa ollut erilaisia merkityksiä, mutta aina se on ollut mukana.

Antti Rinteen isä oli demariaktiivi. Poika löysi harrastuksensa sosiaalidemokraattien varhaisnuorisojärjestö Nuoret Kotkat toiminnasta.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Antti Rinne sanoo haluavansa taistella niiden sosiaalidemokraattisten arvojen puolesta, jotka hän imi itseensä jo lapsuudessa: tasa-arvo, solidaarisuus ja vapaus. Yhtenä tärkeimmistä tasa-arvokysymyksistä entinen ay-jyrä pitää naisten tasa-arvoista palkkausta. Tasa-arvoista avioliittolakia Antti Rinne puolusti ihmisoikeuskysymyksenä.

Tasa-arvo näkyy Antti Rinteen mukaan omassa kodissa esimerkiksi siinä, että keittiössä ruuanlaittoa harrastaa isäntä sillä aikaa kun nykyinen vaimo, automaatioinsinööri Heta Ravolainen-Rinne, kunnostaa autotallissa autoja. Antti Rinnettä kutsutaankin äijäfeministiksi, jota hän selittää seuraavanlaisesti:

– Tämmöinen pikkusen pyöree heppu ja vähän rosoinen puhetapa. Kaikki se tekee sitä äijä kuvaa. Sitten on taas täällä korvein välissä semmoinen ajatus, että ihmisiä pitää kohdella yhdenvertaisesti, eriarvoisuutta pitää estää tässä maailmassa ja pitää huolehtia, että kaikki ihmiset pysyvät matkassa.

Antti Rinne Kirsi Rostamon  Vaaliekstra-haastattelussa Radio Deissä torstaina 5.3 klo 9.05-09.40 ja uusintana 13.05-13.40.

Radio Dein vaalilähetykset

 
Dei, herätys, artikkeliban 7.2.- (1/2)